Portugal on taas valmis inetuks jalgpalliks

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo rõõmustamas pärast Horvaatia alistamist.
Cristiano Ronaldo rõõmustamas pärast Horvaatia alistamist. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EM-finaalturniiril oli kaheksandikfinaalide järel inglaste kõrval teine ülimalt õnnetu meeskond Horvaatia, kes kaotas 117. minuti väravast Portugalile. Toonase matši järel pandi portugallastele pahaks, et nad keskendusid eelkõige kaitsele ega näidanud mängu, milleks nad rünnakul tegelikult võimelised on.

Tänase Poolaga peetava veerandfinaali eel andsid nad taas teada, et neid huvitab vaid pääs poolfinaali ja vahendeid selle eesmärgi saavutamiseks ei valita. Sel turniiril on nii portugallased kui ka poolakad tõestanud, et nad on võimelised oma kaitse vajadusel korralikult lukku keerama. Portugal lasi mängus Ungariga enda võrku küll kolm palli, kuid seejärel tehti sellest ka kohe õiged järeldused.

«Kui peame võitmiseks mängima inetut jalgpalli, siis ma kavatsen seda ka teha,» teatas Portugali koondise kaitsja Jose Fonte AP-le. «Meeskonnana tahad ikka mängida ilusat jalgpalli ja võita, kuid mõnikord ei ole see lihtsalt võimalik. Meil on alati võimalus, kuna meil on maailma parim jalgpallur – Cristiano Ronaldo. Lisaks on meil Nani, Ricardo Quaresma ja Joao Mario.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles