Touri favoriit Quintana: tuhat asja on muutunud – kõik paremuse poole

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nairo Quintana (valges) ja Alejandro Valverde.
Nairo Quintana (valges) ja Alejandro Valverde. Foto: JEFF PACHOUD/AFP

Movistari liidri Nairo Quintana eesmärk pühapäeval algaval Tour de France’il on üldarvestuse esikoht. Eelmisel aastal Prantsusmaa velotuuri teisena lõpetanud kolumbialane on endi sõnul triumfiks valmis.

«Olen küpsem ning rahulikum. Mul on tugev tiim kõrval, kes on valmis mind aitama. Tuhat asja on muutunud – kõik paremuse poole,» rääkis Quintana. Ettevalmistuses on Kolumbia rattur teinud võrreldes mullusega väikese muudatuse.

«Puhkasin talvel rohkem, kui tavaliselt olen puhanud. See aitas mul hooajale värskemana vastu tulla. Olen võitnud kaks Worldtour’i sõitu ning see näitab, et olen teinud õiged otsused,» jätkas ta.

Oma peamisteks konkurentideks peab ta Chris Froome’i (Sky) ja Alberto Contadori (Tinkoff). «Nemad on mu suurimad rivaalid, kuid tähele tuleb panna ka Fabio Arut (Astana), Richie Porte’i ja Tejay van Gardereni (BMC), Romain Bardet (AG2R) ning Thibaut Pinot’d (FDJ).»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles