Lebron James jahib 200-miljonilist lepingut

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (keskel) NBA meistrikarikaga
LeBron James (keskel) NBA meistrikarikaga Foto: SCANPIX

Cleveland Cavaliersi NBA meistriks vedanud Lebron Jamesist võib saada korvpalliliiga kõige kõrgemalt tasustatud mängija.

ESPNi andmetel võib Jamesist saada esimene korvpallur, kes on klubiga sõlminud lepingu 200 miljonile dollarile. Teisipäeval teatas James, et loobub 24 miljoni dollari suurusest aastasest lepingupikendusest ning alustab uusi läbirääkimisi. Tegemist oli oodatava otsusega, sest järgmisest hooajast on tal võimalik teenida oluliselt suuremat palka.

Nii spekuleerib ESPN, et Cavaliers pakub Jamesile juulis viieaastast lepingut, mille väärtus jääb 201 miljoni ja 205 miljoni dollari vahele. Sellisel juhul saaks Jamesist enim tasustatud NBA mängija, kes  teeniks hooajal 2019-2020 koguni 40 miljonit dollarit. Senine ühe hooaja rekord on Michael Jordani käes, kes teenis 1997-1998 hooajal 33 miljonit dollarit. James lööks kõnealuse lepinguvariandiga rekordi juba tegelikult lepingu esimesel aastal, mil ta teeniks 35 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles