Ebaõnnesõdurist olümpiavõitja motivatsioon elab edasi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sally Pearson
Sally Pearson Foto: Petr David Josek/AP

Austraalia tõkkejooksja Sally Pearson vigastas treeningul oma reit ning ei saa Rio mängudel oma 100 m tõkkejooksu olümpiatiitlit kaitsta. Küll aga ei heida Pearson meelt tuleviku osas ning plaanib jätkata kuni 2020. aasta Tokyo mängudeni. 

«Ma olen sportlane ning sellised asjad juhtuvad. Ma ei anna mingisuguse vigastuse pärast alla. Tean, milleks olen sportlasena suuteline ning ma ei arva, et oleksin saavutanud oma tipu,» rääkis Pearson Queenslandis reporteritele.

Praegu on tõkkejooksja põhiline eesmärk anda oma kehale puhkust ning keskenduda järgmise aasta Londoni MMile. Vigastada sai Pearson enda sõnul ületreenimise tõttu.

«Sportlased proovivad enne olümpiat oma keha testida ning kätte saada viimase. Küsimus on lihtsalt, kas sellega minnakse üle piiri. Kahjuks mina läksin, selliseid asju ei ole võimalik kontrollida. Viimased kolm aastat on minu karjääris olnud ebameeldivad, sest igal aastal olen olnud vigastatud. See on keha viis öelda, et ma pean puhkama.»

Tõkkejooksja tunnistas, et on täielikult pühendunud ning võib sportlaskarjääri jätkata kuni 2020. aasta Tokyo mängudeni, mis oleksid 29-aastase Pearsoni jaoks kolmandateks olümpiamängudeks.

Sally Pearson finišeerib võidukalt Londoni mängudel. Foto: ITAR-TASS
Sally Pearson finišeerib võidukalt Londoni mängudel. Foto: ITAR-TASS Foto: Sharifulin Valery/ITAR-TASS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles