Tuhkatriinulugu nautinud tennisist: võin endale õlle lubada küll

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Willis
Marcus Willis Foto: Tony O'Brien/REUTERS

Maailma 772. reketi Marcus Willis unistuste nädalad said eile läbi, kui ta kaotas Roger Federerile (WTA 3.) Wimbledoni teises ringis 6:0, 6:3, 6:4. Ometi on tegemist ühe tennise viimase aja kõige imelisema edulooga.

Vaid neli kuud tagasi kaalus 25-aastane britt Willis tennise mängimisest loobumist. Peolembeline noormees plaanis kolida USAsse ning hakata treeneriks. Kuid ühel õhtul väljas pidutsedes kohtas ta neidu, kellesse armus ning tänu kellele loobus USAsse sõidu mõtetest.

Willis võitis kvalifikatsiooniturniirieelsel turniiril ning kvalifikatsiooniturniiril seitse mängu ning alistas Wimbledoni avaringis maailma 54. reketi Ricards Berankise. Nii sai Willis mängida Wimbledoni peaväljakul ühe kuulsaima ja edukaima tennisetähe Federeri vastu. Kuigi allajäämine oli selge, õnnestus Willisel pälvida publiku poolehoid ning korra ka Federerile ninanipsu anda.

Willis saab nüüd kõikidele öelda, et on Federerile «ära teinud».

«Nautisin seal mängimist. Kui suudan Federerile mõnes setis vastupanu osutada, siis olen hästi hakkama saanud,» sõnas Willis matšijärgselt. «See võib kõlada naljakalt, aga ma olen pettunud, et kaotasin. Ma läksin ikkagi ju võitma.»

Nüüd võtab Willis aja maha ning puhkab. «Mul olid fantastilised nädalad ning see kõik on olnud suurepärane, kuid peale Wimbledoni on elus palju muudki. Pean end kätte võtma ja selle nimel tööd tegema. Kuid praegu olen ma täiesti läbi ning pean võtma aja, et maha rahuneda. Usun, et olen endale ühe õlle välja teeninud.»

Jennifer Bate (vasakul) on põhjus, miks Willis otsustas tennisemängimist jätkata. Foto: PA Wire
Jennifer Bate (vasakul) on põhjus, miks Willis otsustas tennisemängimist jätkata. Foto: PA Wire Foto: Steve Paston/PA Wire/Press Association Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles