Põhjas käinud Phelps kindlustas pääsme oma viiendale olümpiale (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: Rob Schumacher/USA Today Sports

18-kordne olümpiavõitja Michael Phelps kvalifitseerus Rio olümpiamängudele, kui võitis USA katsevõistlustel 200 m liblikujumise ajaga 1.54,84.

Phelpsi maailmarekord samal distantsil on 1.51.51. Kuigi katsevõistlustel näidatud aeg jäi Phelpsi isiklikule selgelt alla, eelkõige halvasti ujutud lõpposa tõttu, kvalifitseerus mees oma viiendatele olümpiamängudele.

«Tulla tagasi ning omada võimalust karjäär lõpetada viisil, nagu ma olen alati tahtnud, on imeline,» vahendab Reuters Phelpsi sõnu. «Usun, et olümpia saab olema emotsionaalsem kui varasemalt, sest ma kavatsen seda hetke nautida ning selle omaks võtta.»

Kuigi Phelps teatas, et Londoni mängud, kus ta võitis neli kulda ning kokku kuus medalit, jäävad tema viimaseks, polnud mees võimeline veel suurest spordist lahkuma. Vahepeal tabasid teda aga tagasilöögid. Phelps jäi 2014. aastal teistkordselt autoroolis purjus peaga vahele ning ta suunati võõrutusravile. See oli ka algus Phelpsi muutumisele poisikesest meheks.

Pärast katsevõistluste medali kättesaamist suundus Phelps otsejoones oma kallima Nicole’i ja poja juurde. «Lihtsalt tahtsin nende juurde minna. Ma olen alati oma perele võidetud mänguloomad ja lilled viinud. Ma arvan, et see oli tema (poja) esimene mänguasi võistlustelt.» Phelps teatas, et tema poeg ja naine tulevad talle hoolimata Zika viirusest ka Riosse kaasa elama.

«Tahan seda nendega jagada. Ma ei näe teda (poega) iga päev. Seega on iga hetk koos temaga väga eriline,» rääkis täna oma 31. sünnipäeva tähistav Phelps. Kõigi aegade edukaim olümpiasportlane proovib veel Riosse pääseda 100 m liblikujumises ja 200 m kompleksujumises.

Michael Phelps hoiab pärast võistluse võitu üleval viit sõrme - temast sai esimene meesujuja, kes on pääsenud viiendat korda olümpiamängudele. Foto: USA Today Sports
Michael Phelps hoiab pärast võistluse võitu üleval viit sõrme - temast sai esimene meesujuja, kes on pääsenud viiendat korda olümpiamängudele. Foto: USA Today Sports Foto: Erich Schlegel/USA Today Sports
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles