Ebaõnn: eelviimasel katsel purunenud rehv jättis Tänaku Poola rallil teiseks (25)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Poola ralli testikatsel
Ott Tänak Poola ralli testikatsel Foto: Timo Anis

Poola MM-rallil saavutas Eesti ekipaaž Ott Tänak - Raigo Mõlder teise koha. Tervet nädalavahetust domineerinud ning kaheksa katsevõitu teeninud ja üht katsevõitu jaganud Tänakut lahutas elu esimesest MM-ralli etapivõidust vaid kaks kiiruskatset.

Enne eelviimast kiiruskatset juhtis Tänak hilisemat ralli võitjat Andreas Mikkelseni 18,6 sekundiga, kuid 21.25 km pikkusel 20. kiiruskatsel purunes Tänaku autol katse algfaasis rehv, mistõttu kaotas ta väga palju aega ning langes teiseks.

Viimase kiiruskatsega oli Tänak lähedal ka teise koha kaotamisele, kuid edestas lõpuks Hayden Paddonit kokkuvõttes 2,3 sekundiga.

Poola ralli üldseis: 1. Mikkelsen, 2. Tänak (+26,2), 3. Paddon (+28,5), 4. Neuville (+29,3), 5. Latvala (+33,8), 6. Ogier (+40,3).

WRC2 arvestuses võitis Poola ralli Teemu Suninen, Karl Kruuda lõpetas ralli 10. positsioonil, Sander Pärn katkestas.

RALLI EEL:

Sardiinia rallil ehk üldarvestuses kuuendal etapil suutis eesti rallipaar Tänak - Mõlder jõuda finišisse viiendana, kuid rehviprobleemide tõttu võib pidada tulemust täitsa heaks. Tänaku sõnade kohaselt oli Sardiinia ralli tema karjääri üks raskemaid.

Samas jäi neil masinaprobleemide tõttu osalemata ka algselt jaanipäeva ajal kavas olnud ning Belgias aset leidnud Ypresi rallil, kuid sellegipoolest läheb 2014. aastal WRC2 arvestuses kolmanda koha saavutanud Tänak Poola rallile enesekindlalt. «Poolas on kiired kiiruskatsed ja ma naudin selliseid olusid. Need sarnanevad Eesti rallide kiiruskatsetega. Anname igal juhul endast parima ja pingutame maksimaalselt,» ütles Tänak.

Seni on saarlane sel hooajal võitnud kaks kiiruskatset: ühe Argentinas ja ühe Sardiinias. Ent eestlaste jaoks ühe lemmikuma Poola ralli eel on optimistlikud ka DMACKi bossid. «DMACKi rehvid on pehmematel pinnastel traditsiooniliselt näidanud häid tulemusi. Seega oleme Poola ralli eel enesekindlad,» teatas DMACKi boss Dick Cormack eelmisel nädalal. Seega ootab kogu rallimeeskond katsevõitudele lisa.

Lisaks Tänakule võtavad Poolas toimuvast rallist osa ka eestlased Karl Kruuda – Martin Järveoja, kel õnnestus Sardiinia rallil tulla WRC2 konkurentsis kolmandaks. Samuti asub Poola teedel kihutama sel etapil TAIF Motorspordi meeskonda kuuluv ekipaaž Sander Pärn – James Morgan, keda Sardiinias võistlemas polnud.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles