Raul Jeets soovib hooaja parima EM-ralli teha Rally Estonial

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets.
Raul Jeets. Foto: Gregory Lenormand/DPPI

Raul Jeets ja Andrus Toom teevad ka sellel aastal kaasa suure osa FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etappidest ja kodune, 15.-17. juulil sõidetav auto24 Rally Estonia on nende jaoks vaieldamatult aasta tähtsaim start. Tänavu on nende parimaks tulemuseks Akropolise ralli neljas koht, möödunud aasta Rally Estonial sõitsid nad välja kuuenda koha. Loomulikult oleks meestel soov teha hooaja parim tulemus kodus ja tõusta oma kodulinnas Tartus, Raekoja platsil olevale poodimile, kuid tiheda konkurentsi tõttu pole seda lihtne saavutada. 

«Meie jaoks on see hooaja tähtsaim start. Sõbrad, perekonnad, toetajad ja fännid on raja ääres ja kindlasti tahame kodus teha selle hooaja parima tulemuse. Konkurents on kõva ja meie eesmärk on algusest peale hoida esiotsa meeskondadega sama tempot. Ja kindlasti pika ralli jooksul omad võimalused ära realiseerida. Kindlust annab meile juurde Akropolise ralli neljas koht ja Assoori saarte rallil keerulistes oludes näidatud hea kiirus. Kui nende rallide katsed olid meile võõrad, siis Lõuna-Eestis ootavad meid ees juba tuttavamad katsed. Uus auto on meil väga hea ja võtame siit maksimumi,» räägib Jeets.

Tänavu sõidavad nad Läti meeskonna SRT Skoda Fabia R5 võistlusautoga ja Rally Estonia on neile tänavuseks neljandaks etapiks FIA ERC sarjas. Ralli eel on kavas teha korralik treening ja Jeetsi sõnul on selleks parim võimalus Rally Estonia warm-up, mis sõidetakse 10. juulil Lõuna-Eestis. Warm-up koosneb kolmest katsest, mida sõidetakse kolm korda, kokku on katsekilomeetrid 61.

«Meie hinnangul on ralli korraldajate poolt tehtav warm-up võistlus väga hea võimalus valmistuda eelolevaks ralliks. Võistlusolukord, sarnased tingimused ja saab ilmselt ka väikese ülevaate, kui kiire keegi on. Väga hea idee ja kutsun kõiki osalema ning raja äärde kaasa elama,» avab Jeets oma Rally Estoniaks ettevalmistuse tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles