Portugal alistas penaltiseerias Poola ja jõudis poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal toimuval jalgpalli EMil jõudis täna esimesena poolfinaali Portugal, kes alistas penaltiseerias Poola.

Poola asus tänast veerandfinaali juhtima juba 2. minutil, kui täpne oli Robert Lewandowski. 33. minutil viigistas Portugali poolt vaid 18-aastane Renato Sanches ning 1:1 viigiga lõppesidki nii normaal- kui lisaaeg.

Seejärel asuti lööma penalteid ja kui Portugali poolt olid täpsed kõik esimesed neli meest, siis Poolale sai saatuslikuks nende neljanda mehena lööma läinud Jakub Błaszczykowski, kelle paremale poole suunatud palli suutis Rui Patrício tõrjuda. Portugali poolt viienda mehena lööma läinud Ricardo Quaresma ei eksinud ja nii jõudis poolfinaali just Portugal.

ENNE MÄNGU:

Kaheksandikfinaalis Horvaatia vastu mänginud Portugal sai võidurõõmu tunda tänu lisaaja 117. minutil sepistatud väravale Ricardo Quaresmalt. Pärast mängu sai aga meeskond kõvasti kriitikat, et nad mängisid liiga kaitsvalt ega kasutanud kogu oma ründejõudu. 

«Kui peame võitmiseks mängima inetut jalgpalli, siis ma kavatsen seda ka teha,» teatas Portugali koondise kaitsja Jose Fonte AP-le. «Meeskonnana tahad ikka mängida ilusat jalgpalli ja võita, kuid mõnikord ei ole see lihtsalt võimalik. Meil on alati võimalus, kuna meil on maailma parim jalgpallur – Cristiano Ronaldo. Lisaks on meil Nani, Ricardo Quaresma ja Joao Mario.»

Samas pole soovitud taset näidanud ka Poola koondise ründetuus Robert Lewandowski, kes pole seni suutnud ühtegi korda väravavõrku sahistada. Ent meeskond tema võimetes ei kahtle. Võistkonna abitreeneri Hubert Malowiejski sõnade kohaselt on Müncheni Bayernis klubijalgpalli mängiv poolakas mänguks Portugaliga valmis ning tema pärast pole tarvis muretseda.

Kui Portugal sammus veerandfinaali tänu lisaajaväravale Horvaatia vastu, siis Poola jalgpallikoondisel õnnestus penaltiseerias edestada Šveitsi 5:4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles