Kontaveit: oma mängule mul suuri etteheiteid pole

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Wimbledonis avaringist edasi ei pääsenud.
Anett Kontaveit Wimbledonis avaringist edasi ei pääsenud. Foto: SCANPIX

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 95.) kohtus Wimbledoni tenniseturniiri avaringis 24. asetusega tšehhitari Barbora Strycovaga (WTA 26.) ning pidi tasavägises mängus vastu võtma 6:4, 4:6, 4:6 kaotuse. Kohutmine oli algselt plaanitud teisipäevaks, ent lükkus pideva vihmasaju tõttu korduvalt edasi. Väljakule pääsesid Kontaveit ja Strycova alles kolmapäeva õhtul ning mäng lõpetati täna.

Eestlanna sõnul oli matš väga võrdne. «Oma mängule mul suuri etteheiteid pole, mida eraldi välja tuua, oleme väga erineva stiiliga. Mina üritasin agressiivselt tegutseda, tema aga oskas osavalt ära kasutada muruväljaku eripärasid, põrkeid jms,» sõnas Kontaveit pärast kohtumist Postimehele.

Täpselt kaks tundi kestnud mängus võitis eestlanna mängitud punktidest 81, Strycova aga 89. Sundimata vigu tegi Kontaveit 26, tšehhitar Strycova 14 vastu. Serviässasid kogus Kontaveit viis, vastane servis ässa ühel korral. Topeltvigu tegid mõlemad tennisistid kolm. Murdepunkte realiseeris Strycova 100-protsendiliselt (4), Kontaveit aga 50-protsendiliselt (3).

Pikk ootamine on Kontaveidi sõnul küll tüütu, ent suurt numbrit ta sellest ei tee. «Kõigile on samad tingimused ja see käib asja juurde. Siin sajab pidevalt, seda mäletan juba noorteturniiridest.»

Pika ootamisega ei tohi eestlanna sõnul end ära väsitada ja keskendumist tuleb hoida. «Minna siit kuskile ei saa, püüan sel ajal lihtsalt puhata. Vahepeal vaatasin peaväljakul toimuvaid mänge, või värvin näiteks oma värviraamatut. Need tegevused ei tohi keskendumisele halvasti mõjuda, seega millegi väga sügavat süüvimist nõudva asjaga ei tegele,» lisas Kontaveit.

Wimbledonis pole Kontaveit nüüd kolmel aastal järjest avaringist edasi pääsenud. Edasi läheb Eesti esireket kahele liivaväljaku WTA-turniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles