Euroopa kiirendusvõistluste karikasarja etapp jõuab esmakordselt Eestisse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirendusvõistlus.
Kiirendusvõistlus. Foto: Kristjan Pokk

Tuleval nädalavahetusel toimub Haapsalu lähedal asuval legendaarsel Kiltsi lennuväljal kiirendusvõistlus, mille raames jõuab esmakordselt nimetatud spordiala ajaloos Baltimaadesse Euroopa suurim karikasari, mis on mujal skandinaavias juba ülimalt populaarne on.

EDRS (European Drag Racing Series) on ürituse korraldaja Kaarel Orase sõnade kohaselt Euroopa suurim karikasari kiirendusvõistluses. «Eesti on antud hetkel ainus riik Baltimaadest, kes vastab EDRSi poolsetele tingimustele nii tehniliste reeglite kui oskuste poolest,» sõnas Oras uhkusega.

EDRS sarja tulekut Eestisse vöiks võrrelda näiteks Rally Estonia arenguga, kus astuti järjest rahvusvahelise areeni poole. «Nädalavahetuse etapp on üks esimesi suuri samme sel teel,» lausus mees lootusrikkalt ja pidas täiesti võimalikuks, et kuigi esimesel korral ei osale Eestis kõik EDRS klassid, siis tulevikus tuleb ka see kõnealla.  

Võistluse ajakava:

Reede 01. Juuli

16:00 - Boksiala avatud

18:00 - Check- ja tehniline kontroll avatud

21:00 - Check- ja tehniline kontroll suletud

21:00 -........ - Pit silence

Laupäev 02. juuli

08:00 – 11:30 - Check-in ja tehniline ülevaatus avatud

11:00 - Väravad avatud pealtvaatajatele

12:00 - 18:00 – Kvalifikatsioonisõidud

21:00 - …….. – Pit Silence

Pühapäev 03. juuli

10:00 - Väravad avatud pealtvaatajatele

11:00 – 15:30 - Eliminaatorisõidud

16:00 - ……… - Autasustamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles