Kahe kuldse põlvkonna lugu

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia koondislased rõõmustamas.
Belgia koondislased rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Tänavusel jalgpalli EM-finaalturniiril on saanud palju rääkida edulugudest; suurtest positiivsetest õnnestumistest on raske mööda vaadata ka tänase Walesi–Belgia veerandfinaali eel. Mõlemal koondisel on välja panna n-ö kuldne põlvkond, kellelt oodataksegi suurt tulemust. Meeskondade teekond praeguse olukorrani on olnud aga erinev.

Belgia jalgpalli uuest tõusust räägiti juba kaks aastat tagasi MMil, kui nad jõudsid 12 aasta pikkuse pausi järel esimest korda suurturniirile. Nüüd loodetaksegi, et praegune koosseis on võimeline kordama Belgia läbi aegade parimaid saavutusi: 1980. aasta EMil võideti hõbemedal, 1972. aasta EMil pronks ning 1986. aasta MMil saavutati neljas koht.

Praegustel Euroopa meistrivõistlustel on Belgial üldse kõige kallim koosseis ja sisuliselt ei saa ükski Inglismaa kõrgliiga tippklubi enam belglasteta läbi. 11 miljoni elanikuga Belgia on suurriikidega võrreldes ikkagi väike ja nii tuleb ka neil tegutseda targalt. Nüüdsele tõusulainele pandi alus 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles