Galerii: Levadia pidi leppima Fääride viienda meeskonna vastu viigiga, Kalju andis Leedus edu käest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

FC Levadia tegi jalgpalli Euroopa liiga esimeses kvalifikatsiooniringis kodus 1:1 viigi Fääri saarte hetke tugevuselt viienda klubiga HB Torshavn. Vastased asusid avapoolajal karistuslöögi järel juhtima, kuid 65. minutil suutis Pavel Marin viigistada.

FC Levadia - HB Torshavn 1:1 (0:1)

Väravad: 65. Marin - 21. Flotum Jespersen

Nõmme Kalju asus Leedus sealse Trakai vastu juba 7. minutil tänu Hidetoshi Wakui penaltile juhtima, ent 69. minutil Nerijus Vaskis viigistas ja 78. minutil lõi David Arsakhyan võiduvärava. Võõrsil löödud värav annab Kaljule kordusmänguks siiski head võimalused.

FK Gabala ja Gruusia klubi Samtredia kohtumises tegi skoori Eesti koondise ründaja Sergei Zenjov, kes viis Gabala 2:0 juhtima. Avapoolaja võitis Aserbaidžaani klubi 3:0, kohtumine veel käib.

Levadia lootis Torshavni vastu avamänguga sotid selgeks teha, kuid kohtumine kujunes ootamatult närviliseks. Fääri saarte meeskond oli Tallinnasse saabunud vaid viie vahetusmehega, kellest kaks olid 19-aastased ja kaks 17-aastased. Esimene veerandtund möödus täiesti sündmustevabalt, kuid siis hakkas juhtuma – esmalt kukuti Torshavni mängija karistusalas, ent häälekatele penaltinõuetele vastas slovakist peakohtunik Filip Glova eitavalt.

Neli minutit hiljem juhtus aga see, millega Levadia polnud üldse arvestanud – Torshavn teenis karistuslöögi, Rokur av Fløtum Jesperseni pomm võttis Levadia kaitsemüürist tugeva rikošeti ja lendas Sergei Lepmetsale püüdmatult väravasse.

Alles nüüd ärkas ka Levadia ja Anton Mirantšuk tegi Levadia esimese pealelöögi, kuid see jäi pehmeks ja lendas mitu meetrit väravast mööda. Järgnesid Mirantšuki soolo ja veel üks pealelöök, sama mehe karistuslöök ja Morozovi katse peaga palli raamidesse suunata. Poolajavileni jäi kaks minutit, kui Levadia pidanuks viigistama – Jevgeni Kobzar sai läbisöödu ja läks puurivahi Teitur Gestsoniga silmitsi, suunas palli väravavahist mööda... põiklatti!

Kobzari asemel tõi peatreener Sergei Ratnikov kohe teise poolaja alguses mängu Siim Lutsu. Võõrustajate mäng oligi kohe märksa aktiivsem, järgemööda tekkisid head võimalused Rimo Hundil ja Lutsul – esimene ei küündinud väravast mõne meetri kaugusel napilt tsenderduseni, teine pääses kaks korda järjest täiesti vabalt positsioonilt löögile, kuid tulistas palli kõrgele taevasse.

Mängida jäi veidi alla poole tunni, kui Levadia suutis lõpuks ometi ühe rünnaku ka kiirelt üles ja see tõi kohe tulemust – Luts ja Daniil Ratnikov tegid vasakul äärel eeltöö ning paremalt äärelt karistusalasse spurtinud Pavel Marin saatis palli väravasse. Kohe pääses Hunt Gestsoniga vastamisi, mängis väravavahist ka mööda, aga otsajooneni jõudnuna jäi nurk värava löömiseks liialt teravaks.

Viimased kakskümmend minutit kuulusid juba selgelt Levadiale ja Torshavni mängijate liigutustest paistis väsimust. Samasugust survet ei suudetudki aga enam vastaste värava ees luua ja nii lõppes kohtumine Levadiale kahtlemata pettumust valmistanud 1:1 viigiga, mis tähendab, et nädala pärast peetavas kordusmängus tuleb Fääri saartel kindlasti ise vähemalt üks värav lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles