Kättemaks, meeletu lahing ja kojutulek: meistriliiga jätkab

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka (sinises) vs Pärnu Linnameeskond (valges). Kristjan Tiirikut õnnitleb Tauno Tekko (nr 6).
Tammeka (sinises) vs Pärnu Linnameeskond (valges). Kristjan Tiirikut õnnitleb Tauno Tekko (nr 6). Foto: Kristjan Teedema

Kui Premium liiga esimesed neli meeskonda pidasid euromängude tõttu oma 17. vooru kohtumised juba aprillis, siis nüüd on kätte jõudnud tabeli keskmike ning teise poole meeskondade madistamised. Reedel sõidab liigatabeli viiendale Tartu Tammekale (22 punkti) külla seitsmendat positsiooni hoidev Sillamäe Kalev (17 punkti). Laupäeval kohtuvad aga Rakvere Tarvas ja Pärnu Linnameeskond ning Paide Linnameeskond ja Narva Trans.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – Sillamäe Kalev

Reedel, 1. juulil kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Korra on tänavu juba kohtutud, kui 1. aprillil peetud matšis Tammeka nalja ei teinud ning purustas koduväljakul idavirulased koguni 4:0. Seni viimases voorus kaotas Tammeka võõrsil 4:1 JK Narva Transile, koduplatsil mänginud Kalevile näitas tulemusega 3:1 koha kätte Nõmme Kalju FC. Kuidas on meeskonnad eelmise nädala külmast dušist taastunud? Kas sillamäelased lahkuvad ülikoolilinnast teist korda järjest räsitutena? Kuidas mõjutab mängu sel hooajal kaks tabamust kirja saanud Tammeka ääremängija Rasmus Tautsi puudumine kollaste kaartide tõttu?

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Reedel saab näha, kas puhkus on meie jõuvarusid piisavalt täiendanud. Loodan, et mõlemad meeskonnad on EMist piisavalt inspiratsiooni saanud ja tuleb ilus mäng.»

Tammeka kaitsja Kaarel Kiidron: «Sillamäe lubas pärast eelmist kaotust, et järgmine kord Tartus näitavad, mis meestega on tegu. Vaatame siis.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Tammeka on näidanud ennast väga ohtliku võistkonnana. Nende tulemused tõestavad seda. Me ei oota kerget mängu ning valmistume kohtumiseks väga tõsiselt. Aga isegi siis, kui tuleb raske mäng, sihime võitu ning loodame koju minna kolme punktiga.»

Sillamäe kaitsja Igor Dudarev: «Tammeka mängib sel hooajal väga hästi ning on ebamugav vastane igale võistkonnale. Võidu saavutamiseks anname endast sada protsenti, et parandada oma tabeliseisu.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Rakvere Tarvas – Pärnu Linnameeskond

Laupäeval, 2. juulil kell 19.00 Rakvere linnastaadionil

17. voorule panevad mahlaka ning suurejoonelise lõppakordi Rakvere Tarvas ning Pärnu Linnameeskond. Kas tegemist võib olla Tarva kõige tähtsama kohtumisega oma esimesel Premium liiga hooajal? Kas murtakse lahti väravalukk ning pakutakse publikule mahedat palsamit senise hooaja esimese koduvärava näol?

Senise 16 matšiga on pärnakad kogunud kolm punkti ja Rakvere jalgpallurid vaid ühe punkti. Pärnu ainsad silmad pärinevad avavooru 3:0 triumfist just Tarva üle, läänevirulastel on võiduarve sootuks avamata. Laupäeval on neil suurepärane võimalus Rakvere vutiajalugu teha. 19. juunil peetud eelmisest voorust pole kummalgi häid mälestusi kaasa võtta – Tarvas kaotas kodus 0:5 Florale, suvepealinlased jäid võõrsil 1:3 alla Tallinna FC Infonetile. Kas peale jääb viimane või eelviimane?

Rakvere peatreener Urmas Kirs: «Laupäeval on käes tõehetk – kes on rohkem väärt mängimaks Premium Liigas. Kui kahes eelmises kohtumises meile löödud väravad ei tulnud oskamatusest kaitsta, vaid pigem hooletusest, siis seekord püüame olla hoolikamad – seda nii kaitses kui ka palliga mängus. Tarvad on tahet täis, et koos oma toetajatega tõmmata pikem tikk!»

Rakvere kaitsja Jaanus Kaasik: «Tulemas on väga tähtis kohtumine nii meile kui ka vastasele. Peame hakkama lõpuks kodus väravaid lööma ja võidu koju jätma!»

Pärnu juhendaja Marko Lelov: «Rakvere kahe viimase mängu põhjal on näha uue peatreeneri joonises muutusi. On nii positsioonilisi kui ka struktuuri ning mängu iseloomu variatsioone. Mõlemat meeskond ootab ees väga huvitav väljakutse.»

Pärnu keskkaitsja Magnus Villota: «Kindlasti tuleb väga võitluslik mäng. Elu ja surma peale. Meil on kindlasti punkte juurde vaja, selles pole kahtlust. See, et me esimese mängu 3:0 võitsime, enam ei loe. Rakvere on kindlasti enesekindlust juurde saanud ja midagi kerget ei tule.»

Paide Linnameeskond – Narva Trans

Laupäeval, 2. juulil kell 16.00 Paide linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal ERR Sport.

Laupäeval lähevad Paides vastamisi kohalik linnameeskond ning Narva Trans. Külalistel on kindlasti mängulust laes, eelmises voorus ei andnud nad Tartu Tammekale vähimatki võimalust, alistades taaralinlased koduplatsil tänu Rizvan Umarovi kübaratrikile ning Dmitri Prošini tabamusele 4:1. Paide lasi samal ajal lüüa Kadrioru staadionil Tallinna Levadial endale neli vastuseta väravat.

Samad tiimid kohtusid aprillis Narvas, toona võitis põnevusheitluse tulemusega 3:2 Paide Linnameeskond. Hetkel hoiab Paide 19 punktiga tabelis kuuendat kohta, kaks punkti vähem kogunud idavirulased on kaheksandal kohal. Kes kallutab kaalukausi enese kasuks?

Paide juhendaja Meelis Rooba: «Viimasest mängust, mis kodus mängisime, on möödas üle kuu. Usun, et koduseinad annavad meile jõudu ja suudame poolehoidjatele näidata oma parimat mängu.»

Paide äärekaitsja Michael Lilander: «Peale viimast mängu oleme treeningutel keskendunud kvaliteedile nii kaitses kui ka rünnakul. Mäng Narvaga annab võimaluse näidata, kas treeningutel harjutatu on kinnistunud.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Mie vastane on ka meie Premium liiga tabelinaaber. Püüame meie punktide vahe väiksemaks teha, et oma tabelikohta parandada. Loodan, et saame meie fänne rõõmustada.»

Transi ründaja Dmitri Barkov: «Pausi tõttu oli meil piisavalt aega, et mänguks ette valmistuda, kuid vaatamata sellele ootab meid ees raske mäng võõrsil. Mõtleme vaid võidust ning loodan, et saan võimaluse platsile tulla, et aidata oma meeskonnal olulised kolm punkti saada.»

Allikas: www.premiumliiga.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles