Rikberg: eelmise aasta krahh on meeles, püüame seda vältida

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Serbia. Rait Rikberg (nr 14) meeskonnaga fänne tänamas.
Eesti - Serbia. Rait Rikberg (nr 14) meeskonnaga fänne tänamas. Foto: Tairo Lutter

Bulgaarias Varnas toimuval Euroopa liiga finaalturniiril osaleva Eesti võrkpallikoondise libero Rait Rikberg ütles pärast tänahommikust treeningut, et eelmise aasta ebaõnnestumine on unustatud ja poolfinaaliks Bulgaariaga valmis.

Möödunud suvel läbis Eesti sarnaselt tänavusele alagrupiturniiri kaotuseta, ent sai poolfinaalis ja ka pronksimängus 0:3 kaotused. «Eelmise aasta õnnetuse üritasime kiiresti ära unustada, sest EMi tähtsad mängud olid ees. Vahel on selline valus kaotus ja kehv mäng omamoodi äratuskellaks, et ei saa hakata end liiga kindlalt tundma,» sõnas Rikberg.

«Sel aastal on seis veidi teine, me ei läbinud alagruppi nii kindlalt. Võitsime küll kõik kohtumised, aga tuli kehvemaid esitusi sisse. See krahh on meeles, vast suudame nüüd sellest hoiduda. Ja ka treener on veidi teistmoodi viimaseid päevi meid ette valmistanud ja trenni kvaliteeti hoidnud,» selgitas koondise üks kogenumaid mängijaid.

Bulgaarlased on noored, ent tasemel

Bulgaaria meeskond alustas trenni pärast eestlasi. Kuigi tegu on nende B-koondisega, on sealgi tasemel mehi. Meeskonna sidemängija Dobromir Dimitrov tuli näiteks Itaalia meistriliigas Perugia meeskonnaga hõbedale.

Resultatiivseim on bulgaarlastest alagrupiturniiril olnud nurgaründaja Martin Atanasov, kes on toonud 76 punkti (liiga hooaja paremuselt seitsmes näitaja). Võrdluseks, Atanasovi ees paikneb Eesti nurgaründaja Robert Täht, kes on toonud 85 punkti, kaheksas on aga diagonaalründaja Oliver Venno 75 punktiga.

Bulgaaria kapten Velizar Tšernokožev ütles, et noor meeskond on ambitsioonikas. «Oleme noored, ent jahime võite suurte meeskondade vastu ja see meid innustab. Näitame siin oma maksimumi, teeme kõik selleks, et võita. Eesti vastu läheme samuti võidumõtetega. Me võime mängida kohutavat võrkpalli, aga kõige tähtsam on võit,» rääkis ta. «Tahame jõuda finaali ja liiga ära võita.»

Eesti ja Bulgaaria poolfinaal algab täna kell 18, Postimees on saalis kohal ja toob mängujärgsed emotsioonid lugejateni. Teises poolfinaalis on kell 15 vastamisi Makedoonia ja Austria.

Bulgaarlaste peatreener lisas: «Noorus võib saada meie suurimaks relvaks siin. Mehed on noored, aga väga motiveeritud ja ambitsioonikad,» kinnitas Miroslav Živkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles