Gigandid ja veel ühe ime kartus

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia koondise väravavaht Gianluigi Buffon (vasakul) ja tema sakslasest ametivend Manuel Neuer.
Itaalia koondise väravavaht Gianluigi Buffon (vasakul) ja tema sakslasest ametivend Manuel Neuer. Foto: FRANCK FIFE/AFP

EM-finaalturniiril näeb täna tõelist jalgpalliklassikat: veerandfinaalis kohtuvad neljakordsed maailmameistrid Saksamaa ja Itaalia. Kohtumise eel võib sakslasi pidada küll soosikuteks, kuid vaid kerge pilk ajaloole annab aimu, et tegelikult võiksid enesekindlad olla hoopis itaallased. 

Kaks Euroopa nimekat jalgpallikantsi on seni suurturniiride play-off’ides kohtunud neljal korral ja alati on peale jäänud itaallased. Itaalia on võidukas olnud nii 1982. aasta MM-finaalis, 1970. ja 2006. aasta MMide poolfinaalis kui ka 2012. aasta EMi poolfinaalis.

«Olen meie negatiivsest ajaloost teadlik,» tunnistas sakslaste tõusev täht Joshua Kimmich alaliidu kodulehel. «Samas olen täiesti kindel, et sel korral on meil olemas kõik vahendid, et itaallaste tugevused elimineerida.»

Enesekindlalt mängivad itaallased rõhuvad traditsiooniliselt oma suurimale trumbile ehk kaitsele. Itaalia võimas kaitseliin on EMil välja teeninud juba võrdluse Madridi Reali nimeka ründeliiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles