Cretu: meie suurimaks vastaseks olime me ise

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoonds sai Euroopa liigas magusa võidu.
Eesti võrkpallikoonds sai Euroopa liigas magusa võidu. Foto: CEV

Bulgaaria üle napi 3:2 võidu võtnud ja Euroopa liigas finaali pääsenud Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu oli pärast võitu häiritud sellest, et mängijad ei suuda oma head taset stabiilselt näidata.

Cretu sõnul ollakse Bulgaaria B-koondisest (nende parimad mängivad Maailmaliigas - M.G.) tasemelt selgelt üle, ent ei suudeta oma võimeid realiseerida. «Neil polnud kaotada midagi, meil aga palju. Riskisid serviga palju. Aga tasemelt oleme me neist üle, miks see kohati nii ei tundu, on kinni meie meeste peades. Kõige suuremaks vastaseks on meestele nad ise,» sõnas juhendaja.

«Sama probleem oli meil EMil Itaalia ja Prantsusmaa vastu. Me ei saanud neile vastu mitte nende, vaid iseenda pärast. Mängijad peavad peas asjad korda saama.»

Samal arvamusel oli ka hea mängu teinud Renee Teppan, kelle arvele jäi 15 silma. Tema löögid olid eriti otsustavad viiendas geimis. «Vägev, vägev, vägev! Tegelikult ma tahaksin sealt viiendast geimist tagasi minna. Ühe geimi mängime hästi, siis laguneme täielikult, kolmanda mängime hästi ja siis taas laguneme. Peame ise aru saama, miks see nii on,» sõnas Teppan.

Ta tunnistas, et suurt pinget ta ei tundnudki. «See võib kõlada imelikult või egoistlikult, aga sellised nii-öelda suured mängud sobivad mulle. Suurt närvi ei olnud, klubihooajal sain palju mängida ja enesekindlust ka juurde. Selles mõttes on hea meel, et Venno on minu tagumikku korduvalt päästnud, nüüd sain mina ühe korra teda päästa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles