Belgia loots: kogenematus maksis meile kätte

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Wilmots juhendamas mängijaid.
Marc Wilmots juhendamas mängijaid. Foto: SCANPIX

Belgia jalgpallikoondise peatreener Marc Wilmotsi sõnade kohaselt maksis kogenud mängijate puudus jalgpalli EMi veerandfinaalis Walesi vastu kätte.

Kui belglased suutsid 13. minutil Radja Nainggolani kauglöögist juhtima minna, siis 31. minutil vastas Ashley Williams Walesi poolelt ning sealt enam tagasi ei vaadatud. 55. minutil viis Hal Robson-Kanu Walesi juhtima ja 86. minutil lõi viimase palli Belgia koondise puuriluku Thibaut Courtois'i väravasse Sam Vokes.

«Ma usun, et me mängisime õige taktikaga – esimesed 20-25 minutit domineerisime, kuid järsku langesime 15 meetrit tagasi. Võibolla kartsime selja taha jäänud vaba ruumi pärast,» ütles Wilmots mängujärgselt.

«Meil oli kaks kogenud mängijat (Vincent Kompany ja Nicolas Lombaerts) vigastatud ning treeningul kaotasime ka Jan Vertongheni. Enne tänast mängu ei lasknud me enda võrku lüüa ühtegi väravat. Tegime vigu, mida poleks tohtinud teha. Võibolla on põhjuseks noor koosseis, kuid mina olen selle eest vastutaja,» sõnas Belgia tüür.

«Ma panin sisse Marouane Fellaini ning siis suutsime 15-20 minutit mängu kontrollida, kuid paraku löödi meile teine värav. See poleks tohtinud aset leida, sest meil oli võimalusi tabloole viiginumbrid (2:2) seada.

Viimaks ütles ta, et Belgia koondis oli enne turniiri üks soosikuid, ent Walesi vastu tehti lubamatult palju vigu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles