Galerii: Eesti võitis ajaloolise kulla ja pääses Maailmaliigasse (4)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond püüdis täna õhtul Bulgaarias Varnas Euroopa liiga kulda ja ühtlasi Maailmaliiga pääset, kui vastamisi mindi Makedooniaga. Eesti alustas kohtumist paremini ja võitis avageimi 25:19, teise koguni 25:13. Kolmandas geimis said ka Makedoonia mehed oma mängu käima ja asusid alguses juhtima, kuid tasavägiselt kulgenud geimi võitsid siiski eestlased 25:23. Seega meie koondisele 3:0 võit, Euroopa liiga kuld ja koht Maailma liigas! Vaata statistikat!

Euroopa liiga parimate mängijate sekka valiti kolm eestlast. Parimaks sidemängijaks Kert Toobal, parimaks liberoks Rait Rikberg ja parimaks nurgaründajaks Robert Täht. Täht valiti ka liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Mängu käik:

Kolmas geim: Statstikat: äärmiselt targalt tegutsev Pupart on kahe geimiga toonud 14 punkti ja on 11ga plussis, Täht ja Teppan kumbki 7. Meie vastuvõtt on 62%, rünnak 52%. Ei saa nuriseda. Makedoonia vastuvõtt 36%, rünnak 42%. Kolmandas geimis seis 4:4. 12:11 Eestile, esimene time-out kolmandas geimis. 21:19 Eestile, makedoonlased eksivad rünnakul. Venno tuli vahetusest servima ja kahest tema servist oleme punktid saanud. Time-out Makedooniale, kel selg väga tugevalt vastu seina. Aganitsalt punktivääriline rünnak ja matšpall: 24:22! Esimene ei tule, 24:23. 25:23 Makedoonia eksib ja Eesti võidab 25:23 ja 3:0!

Teine geim: Puparti serviässast on Eesti 7:0 eduseisus. Meeste enesekindlus on hetkel küll laes. 19:10 Eesti eduseis, seis ei vaja kommentaare, Eesti dikteerib kindlalt seda mängu. Suur vahe on ka meeskondade füüsises, kuigi eile pidasid mõlemad viiegeimilised lahingud, on eestlaste füüsis kordades parem kui makedoonlastel. Teise geimi lõpetab Teppani serviäss, geim Eestile 25:13.

Kapten ja peatreener nõu pidamas.
Kapten ja peatreener nõu pidamas. Foto: CEV

Eesti algkoosseis: Kert Toobal, Keith Pupart, Robert Täht, Andri Aganits, Ardo Kreek, Renee Teppan ja libero Rait Rikberg. Ehk võrreldes eilse algkoosseisuga on Teppan Oliver Venno asemel algkoosseisus.

Eesti fännid Bulgaarias.
Eesti fännid Bulgaarias. Foto: Mariel Gregor

Avageimis said eestlased esimeseks tehniliseks vaheajaks 8:5 eduseisu. Eesti blokk on täna võimas, järjekordse blokipunkti järel juhib Eesti 15:10. Teppani rünnak läheb blokist auti ja Eesti juhib 18:13. Geimi lõpus on ka võrkpallijumal eestlane, sest makedoonlaste poolele kukub maha uskumatult lihtne pall 22:16 Eesti eduseis. Esimene geim Eestile 25:19.

Mängu eel:

Eilses poolfinaalis näitas Eesti üsna kõikuvat mängu ning sai Bulgaaria B-koondise (nende parimad mängivad Maailmaliigas – M. G.) üle napi 3:2 võidu, viies geim 17:15.

Alagrupiturniir läbiti kaotuseta, nagu ka eelmisel suvel. Finaalivastane Makedoonia oli see, kes eelmisel aastal Eesti ilusa võiduseeria poolfinaalis lõpetas. Kuigi alagrupis said eestlased nende üle kaks võitu, siis poolfinaalis tuli vastu võtta 0:3 kaotus. Lisaks kaotati ka pronksimängus Poola B-koondisele 0:3.

Viiegeimilise lahingu pidas esimeses poolfinaalis ka Makedoonia, kes alistas Austria. Makedoonia rünnakuid vedas nagu ikka Nikola Gjorgiev, kelle arvele kogunes 29 punkti (+12). Tema ongi koondise kindel liider, kelle takistamisega peab Eesti täna kõvasti vaeva nägema. Tema selle hooaja Euroopa liiga saldo on 207 punkti, mis teeb keskmiselt 7,39 punkti (!) geimi kohta.

Ei Makdeoonial ega Eestil pole Euroopa liiga kulda ette näidata, eelmisel suvel said makedoonlased hõbeda. Seega, ajalooliseks saavutuseks oleks see mõlemale.

Pronksimängus alistas Austria Bulgaaria 3:0. Postimees on Varnas kohapeal ja toob muljed ja tulemused vahetult lugejateni.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles