Kuningas Niko on lahinguväljal alati esireas ehk Makedoonia liidrist

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makedoonia koondislased, Nikola Gjorgiev ees vasakul.
Makedoonia koondislased, Nikola Gjorgiev ees vasakul. Foto: cev.lu

Tänaõhtuses Euroopa liiga finaalis kohtuvad Eesti ja Makedoonia võrkpallikoondised. Eesti sai poolfinaalis 3:2 jagu Bulgaariast, viiegeimilise lahingu pidas poolfinaalis ka Makedoonia, kes alistas Austria. Makedoonia rünnakuid vedas nagu ikka Nikola Gjorgiev (või Kuningas Niko nagu ta ennast Twitteris tutvustab - M.G.), kelle arvele kogunes poolfinaalis 29 punkti (+12). Tema ongi koondise kindel liider, kelle takistamisega peab Eesti täna kõvasti vaeva nägema.

Gjorgievi selle hooaja Euroopa liiga saldo on 207 punkti, mis teeb keskmiselt 7,39 punkti (!) geimi kohta. Mõistagi on ta liiga resultatiivseim mängumees.

Tõelisele liidrile omaselt võttis koondises ka kaptenikohustusi täitev Gjorgiev poolfinaali rasketel hetkedel vastutuse enda õlule ja kandis meeskonna finaali. «Poolfinaal oli raske, aga neljandas geimis teadsin, et pean ette astuma ja meeskonna finaali vedama. Tean, et olen selle meeskonna liider, teised vaatavad raskel hetkel minu poole ja ma võtsin vastutuse,» rääkis ta liiga kodulehele antud usutluses. «Olen selles meeskonnas tähtis mängija, liider, kapten ja juht. Lahinguväljal olen alati esireas,» lisas ta.

Klubileiba teenib Gjorgiev Jaapani liigas Toray Arrows, kus kannab samuti liidrirolli. «Sealgi loodab sidemängija enamasti minule, mistõttu olen selle rolliga harjunud.»

Eesti koondis pidas tänahommikuse treeningu kinniste uste taga, et mängijate keskendumine oleks õhtul maksimaalne. Et peatreener Gheorghe Cretu on samuti Balkanilt nagu makedoonlased, siis võib arvata, et emotsionaalne mees ja tark treener valmistas rahulikud Eesti mehed mänguks korralikult ette.

Koondise turundust juhtiv Toomas Vara tegi trenni lõpus meeskonnast foto, mille lähemal vaatlusel võib täheldada, et isegi Varna spordihalli tabloo aimab õhtust tulemust ette.

Foto: Toomas Vara

Eesti ja Makedoonia finaal algab täna kell 18. Postimees on saalis kohal ja toob kohtumise ning mängujärgsed muljed lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles