OM-kvalifikatsiooniturniiri alguseni on jäänud kaks päeva

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa korvpallikoondis.
Prantsusmaa korvpallikoondis. Foto: SCANPIX

Esmaspäeval tehakse algust kolme eraldiseisva olümpia kvalifikatsiooniturniiriga, mis peetakse Manilas, Torinos ja Belgradis. Igaühes neist osaleb kuus võistkonda ning OM-pääsme lunastab vaid turniiri võitja.

Turniiride koosseisud:
Belgrad, 4.-9.07
1. Serbia, Angola, Puerto Rico
2. Jaapan, Tšehhi, Läti
Manila, 5.-10.07
1. Türgi, Senegal, Kanada
2. Prantsusmaa, Uus-Meremaa, Filipiinid
Torino, 4.-9.07
1. Kreeka, Mehhiko, Iraan
2. Tuneesia, Horvaatia, Itaalia

Mängitakse kolmestes alagruppides. Grupi esimene kohtub poolfinaalis teise alagrupi teisena lõpetanud võistkonnaga. Olümpiale pääseb vaid iga turniiri võitja. Seega jääb olümpia kindlasti vahele kas Kreekal, Itaalial või Horvaatial.

Teada on, et Prantsusmaa tuleb turniirile sisuliselt parimas rivistuses (v.a Nicolas Batum), niisamuti on pea kõik nimed kohal Itaalial, Horvaatial ja Serbial. Tõsi, viimasel on vigastuse tõttu puudu oluline lüli – Nemanja Bjelica.

Puudujaid on ka Kreekal: vigastus jätab eemale Kostas Sloukase, Kostas Papanikolau ja Georgios Printezise, see-eest on rivis Giannis Antetkounmpo. Lätlastel on vigastusega audis Davis Bertans (Rolands Freimanis ei mahtunud Ainars Bagatskise väljavalitute hulka).

Lisaks on Mehhiko eest väljas Reali täht Gustavo Ayon, Puerto Ricol aga Carlos Arroyo ja J.M.Barea.

Põnevusega tuleb hinnata Kanada löögijõudu. Nemad peaks heal juhul olema põhikonkurent Prantsusmaale. Vahtralehe lipu alla tulid NBA mängijad Joel Anthony (Detroit), Tyler Ennis (Milwaukee), Cory Joseph (Toronto) ja NBA kuldsõrmuse võitnud Tristan Thompson (Cleveland), Euroopast lisandusid Levon Kendall (Estudiantes), Brady Heslip (Cantu) ja mõned nimed veel. Samas, nende suurim staar Andrew Wiggins viitas sellele, et tema fookus on NBA hooajal ning koondisega mees ei liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles