MVP Robert Täht: finaalis Makedooniale selline litakas panna, olen rahul

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht ja Rait Rikberg finaalis.
Robert Täht ja Rait Rikberg finaalis. Foto: CEV

Eesti võrkpallikoondis alistas Euroopa liiga finaalis 3:0 Makedoonia ja teenis sellega pileti Maailmaliigasse. Finaalturniiri parimaks mängijaks valitud Robert Täht ütles, et mõtles eelmise aasta poolfinaalis saadud kaotusele terve aasta.

«See, et me saime vahepeal kontrollturniiril Türgilt ühe kaotuse, oli ainult hea. Sel suvel ei olnud nii, et ükskõik, mida me teeme, ainult võidame. Eelmisel aastal jäime kohe Makedoonia vastu surve alla ja mäng oli läbi. Meeles oli see kaotus mul terve aasta, ootasin, et saaks Makedooniaga mängida just finaalis,» ütles täna 14 punkti toonud Täht. «Finaalis neile selline litakas panna, ma olen väga rahul.»

«Saime eilsest mängust suure enesekindluse ja see kandus tänasesse edasi. Suutsime jääda rahulikuks, treener ütles, et peame olema külma peaga. Kapten Kert Toobal ütles mulle enne mängu, et täna on mul vaja jääda rahulikuks. Hoidsin ennast kontrolli all ja selle koha pealt õnnestusin,» sõnas Täht, kes eile oli oma emotsioonide kontrollimisega veidi hädas ja peatreener pidi teda ohjeldama.

Täht lisas, et meestele andis ehk veidi lisamotivatsiooni ka kodumaalt kostunud kriitika. «Kuskilt eile kuulsin, et mõnede arvates me ei viitsinud mängida, et saime kaks geimi tappa. See on oli nõme ja uskumatu jutt,» sõnas mängumees.

«Väga meeskondlik võit, siin ei saagi kedagi esile tuua. Kui me nii mängime, võime kõikide vastu saada. Ülim tunne on siin olla, mäng tuli tegelikult üsna lihtsalt ja mulle pole veel vist kohale jõudnud, mis just juhtus.»

14 punkti tõi ka kogenum nurgaründaja Keith Pupart, kes ütles, et füüsiliselt oldi vastasest selgelt üle. «Olime värskemad, nad olid täiesti läbi. Minul ei olnud maailma värskeim tunne, aga teise päeva kohta täitsa okei,» sõnas Pupart. «Oma karjäärile mõeldes on see üks tipphetki, jõudsime eesmärgini. Loodan, et äkki tulevad veel mingid paremad asjad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles