Kert Toobal: tahtsime ja jaksasime rohkem, seda võitu oli väga vaja

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis.
Eesti koondis. Foto: CEV

«Tahtsime ja jaksasime rohkem. Olen väga rahul, meil oli seda võitu väga vaja. Iga mängija jaoks, kes siin on, on olnud unistus mängida Maailmaliigat. See on ainus võimalus samm edasi teha ja ainus võimalus selleks on mängida neid mänge,» sõnas võrkpallikoondise kapten Kert Toobal pärast Euroopa liiga finaalis saadud 3:0 võitu Makedoonia üle.

Toobal kiitis ka poolfinaali vastaseid bulgaarlasi ning vastas kriitikute kommentaaridele. «Bulgaaria mängis eile väga hästi, neil oli kõik-või-mitte-midagi suhtumine ja seetõttu said nad pronksimängus tappa. Selliseid mänge nagu poolfinaal oli, ongi vaja. Aga see on väga halb jutt, et keegi meist ei pinguta või ei taha. Ei olnud poolfinaalis ega finaalis mitte ühtegi meest, kes siin täiega ei pingutanud. Selge see, et alati ei lähe asjad nii nagu sina tahad. Kui selline tehniliselt tasemel meeskond nagu Bulgaaria paneb riski piiril servi, siis ongi raske,» rääkis Toobal veel eilse poolfinaali muljetest.

«Finaalis tahtsime ja jaksasime rohkem. Olen väga rahul, meil oli seda võitu väga vaja. Iga mängija jaoks, kes siin on, on olnud unistus mängida Maailmaliigat. See on ainus võimalus samm edasi teha ja ainus võimalus selleks on mängida neid mänge.»

Toobal on sel hooajal saanud mitu valusat kaotust, kui Rennes Volleyga jäädi Prantsusmaal 2:3 alla karikafinaalis ja siis ka liiga finaalis. «Ükskord pidid need võidud ju ka tulema hakkama! Vahepeal käib igasuguseid mõtteid peast läbi, et miks ma seda asja üldse teen, aga sellised hetked teevad kõik heaks. Poolfinaalis viiendas geimis, kui neil oli esimene matšpall, siis oli natuke selline mõte, et kas tõesti läheb jälle käest. Aga sellest üle saime, siis oli taas kindlam olek,» ütles 37-aastane Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles