Kaur Kivistik võitis Belgias hooaja tippmargiga takistusjooksu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik
Kaur Kivistik Foto: EKJL

Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv Kaur Kivistik võitis täna õhtul Belgias Mouscronis rahvusvahelisel Grand Prix võistlusel 3000 meetri takistusjooksu Eesti tänavuse hooaja parima tulemusega 8.36,81.

«Tahtsin veidi paremat aega. 3000 m takistusjooksus läheb teisi faktoreid ka vaja hea tulemuse jaoks. Konkurendid oleksid võinud paremad olla ja natuke keerutav tuul ka segas, sest puhus ühel sirgel vastu,» rääkis Kivistik Jooksuportaalile.

Ta kiitis alžeerlasest «jänest,» kes pidas ilusti neli kilomeetrit heas hoos vastu, kuid lõpus vajus veidi ära. «Viimasel kilomeetril panin üksi ees, nii nagu tuli,» lisas Kivistik. Teiseks tulnud alžeerlase Abdelhamidi raputas ta kandadelt viimasel 300 meetril. Kivistik usub, et tal on praegu niiöelda jala sees aeg alla 8.30, mille loodab mõnel teisel võistlusel realiseerida.

Järgmise nelja päevaga Kivistik korralikult välja puhata, et startida Amsterdamis Euroopa meistrivõistlustel. Vahepeal ta Eestisse ei tule ja taastub Belgias. «Eks paistab, kas läheb kassi-hiire mänguks kohtade peale või võtab mõni jooksja ka «jalad kõhu alt välja», et kiiremini joosta. Võiksin sattuda sellesse eeljooksu, kus ikka tempot ka tehakse,» lootis Kivistik, kes tahab eelkõige head tulemust kirja saada. Kiire lõpuga jooksu Kivistik ei karda, sest arvab, et tal jätkub jaksu ka viimaseks paariks kiiremaks ringiks.

3000 m takistusjooksu tulemused

1. Kivistik Kaur EST 8.36,81

2. Zerrifi Abdelhamid ALG 8.39,30

3. Brahimi Walid FRA 9.16,82

4. Nasser Allali FRA 9.17,04

5. False Morgan FRA 9.46,27

6. Timinis Constantinos CYP 9.47,49

7. Demarcq Raphael FRA 9.57,36

8. Mortamet Antoine FRA 10.01,23

9. Santuz Alessandro GER 10.20,98

6. Abderrahmane Anou ALG DNF

4. Salah Hashim QAT DNF

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles