Saksamaa – õnnega ei ole siin midagi pistmist

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondislased üheskoos tähistamas EMil poolfinaali jõudmist.
Saksamaa jalgpallikoondislased üheskoos tähistamas EMil poolfinaali jõudmist. Foto: SCANPIX

Jalgpalli suurturniiride kogenud vaataja teab juba une pealt, et Inglismaa koondis põrub ikka ja Saksamaa raudse masinavärgi peale võib alati kindel olla. Seejuures õnnestus sakslastel nüüd oma teelt kõrvaldada ka suurim takistus, mis on neil aastakümneid jalus olnud.

Saksamaa–Itaalia veerandfinaali eel võisid itaallased tuge otsida ajaloost, kuna kaheksast eelmisest omavahelisest suurturniiri matšist oli neil kirjas neli võitu ja neli viiki. Üheksandal katsel said sakslased lõpuks tunda võidurõõmu, selleks läks vaja aga penaltiseeriat.

Nelja MM-tiitli ja kolme EM-tiitliga on Saksamaa läbi aegade kõige edukam jalgpalliriik Euroopas ja kuigi viimati alistati itaallased penaltitega, võib kokkuvõtvalt öelda, et õnnega ei ole siin midagi pistmist.

Alates 2006. aasta MMist on Saksamaa suurturniiridel alati mänginud vähemalt poolfinaalis ehk nii kaugele on jõutud kuuendat tiitlivõistlust järjest. EM-finaalturniiril mängib Saksamaa üldse 12. korda ja nendest on nelja parema sekka jõutud nüüd koguni üheksal juhul. Taas tõestus, et sakslaste puhul ei ole midagi juhuslikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles