Ari Vatanen: Tänaku esimest WRC võitu pole vaja kaua oodata

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (vasakul) Poola ralli viimasel võistluspäeval.
Ott Tänak (vasakul) Poola ralli viimasel võistluspäeval. Foto: SCANPIX

Täna lõppenud Poola MM-ralli tõi DMACK World Rally meeskonnas sõitvatele Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile nende WRC karjääri parima tulemuse, kui nad lõpetasid ralli teise kohaga. Eestlased olid läbi ralli kiireimad, võites ralli 21. kiiruskatsest üheksa ja olles ralli liidrikohal kaheksandast katsest kuni 19. katseni. Paraku purunes Tänakul eelviimasel katsel esirehv ning ralli lõpetati Andreas Mikkelseni järel teisena.

Eesti Autospordi Liidu presidendi ja 1981. aasta maailmameistri Ari Vataneni sõnul oli selline lõpptulemus vastakaid tundeid tekitav.

«Esmalt on mul muidugi äärmiselt kahju, et rehvipurunemine võttis Otilt ja Raigolt nende esimese WRC võidu. Ott on kiire, selles pole olnud kahtlust ja koostöö Raigoga klapib neil hästi. Poola MM-ralli näitas, et kiirust on veelgi juurde tulnud ja sellega koos ka kindlust ja stabiilsust. Sõita sellises tihedas konkurentsis nii kiire ralli liidrikohal ja seda ilma vigadeta, see on meisterklass. Ma olen kindel, et Oti ning Raigo esimest WRC võitu ei pea me kaua ootama,» ütleb Ari Vatanen.

Poola MM-ralli 20. kiiruskatse oli eestlastele üldse kõike muud kui meeldiv. Sarnaselt Tänaku ja Mõlderiga lõhkusid seal rehvi WRC2 klassis sõitnud Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Ford Fiesta R5), kes lõpetasid ralli omas klassis kümnendal kohal. Sander Pärn ja James Morgan (Ford Fiesta R5) katkestasid ralli samal katsel väljasõidu tõttu.

Autoralli maailmameistrivõistlused jätkuvad 28.-31. juulil Soomes, Jyväskyläs, kui sõidetakse Soome ralli. Eestis on järgmiseks ralliks 15.-17. juulil sõidetav Rally Estonia, mis on Euroopa autoralli (ERC) meistrivõistluste etapiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles