Kuku jalgpallipäevikus lükati ümber faktiviga Islandi kohta

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi jalgpallikoondise kapten Aron Gunnarsson (vasakul) ja treener Heimir Hallgrimsson.
Islandi jalgpallikoondise kapten Aron Gunnarsson (vasakul) ja treener Heimir Hallgrimsson. Foto: SCANPIX

Kuku jalgpallipäeviku saatejuht Andres Must uuris oma Islandi kolleegilt Skapti Hallgrimssonilt, millised on need islandlasi iseloomustavad jooned, mis on neil lubanud jalgpallis nii suurt edu saavutada. Islandlane ütles, et tegelikult ei loe rahvuse suurus saavutatu suhtes peamist rolli: «Me usume endasse, vahel võib-olla põhjendamatult palju, kuid paljud inimesed – jalgpallurid, muusikud, kirjanikud – on tõestanud, milleks me oleme suutelised.»

Lisaks ütles Hallgrimsson, et rahvusvahelise meedia vahendatud uudis, et kohtumist Inglismaaga jälgis teleri vahendusel 98,8 protsenti elanikest, ei vasta tõele. «Numbreid on valesti tõlgendatud. 98 protsenti näitab neid inimesi, kel parasjagu oli teler sisse lülitaud – ja neid võis olla umbes 60-70 protsenti elanikest, mis sellegi poolest on päris hullumeelne number. Ausalt öeldes pole aga mul aimugi, mida need ülejäänud telerit vaadanud 2 protsenti vaadata võisid! Aga veel korra – 98 % märgib neid inimesi, kes parasjagu telerit vaatasid.»

Kuula saadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles