Elu parim sõit, parim tulemus ja ikkagi nii kuradi valus…

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülimalt pettunud Ott Tänakut (seljaga) lohutab M-Spordi tiimi boss Malcolm Wilson.
Ülimalt pettunud Ott Tänakut (seljaga) lohutab M-Spordi tiimi boss Malcolm Wilson. Foto: Timo Anis

«Mul pole midagi ütelda… midagi… Teisena lõpetamine – see ei tähenda praegu mitte midagi!» Need olid Ott Tänaku esimesed sõnad pärast Poola MM-ralli viimast kiiruskatset. Tänak oli vähimagi kahtluseta selle ralli kõige kiirem mees. Ta sõitis agressiivselt, pakkudes pikkade õhulendude ja hullumeelsena näivat sõidutrajektoori, kasutades kurvides viimastki teepinnase sentimeetrit, pealtvaatajatele erakordset naudingut. Tasuks karjääri parim tulemus – MM-ralli teine koht ja… tohutu pettumus. 

Kui sa oled terve pika ralli juhtinud ja tunned karjääri esimest tõelist võitu juba käeulatuses, ent eelviimasel kiiruskatsel röövib selle rehvi purunemine, toob see ka kivikõva mehe silmisse pettumuspisarad. Tõid ka Tänaku silmi, kui ta pidi ralli finišis vastama ajakirjanike esimestele küsimustele.

Väga raske on tunda rõõmu poodiumi teisele astmele tõusmisest, kui su tegelik koht on kõige kõrgemal. See on aga tehnikasport, kus ei võida sugugi alati kõige kiirem, vaid see, kellel peale kiiruse taskus ka leping õnnejumalannaga. Tänakul ja kaardilugejal Raigo Mõlderil seekord õnne ei olnud. Veel. Oma karjääri teise MM-ralli võidu sai norralane Andreas Mikkelsen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles