Touri teine etapp: Sagan tõusis liidriks, Kangert lõpetas 42. kohal

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Sagan.
Peter Sagan. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa velotuuri Tour de France 183 kilomeetri pikkuse teise etapi võitis grupisõidu maailmameistritiitlit omav slovakk Peter Sagan (Tinkoff), kes edestas prantslast Julian Alaphilippe’i (Etixx-Quick Step) ja hispaanlast Alejandro Valverdet (Movistar). Sagani võiduajaks märgiti 4 tundi 20 minutit ja 51 sekundit.

Sõitu vedasid pikalt jooksikud, kuid ka neist viimane, belglane Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), saadi peagrupi poolt vähem kui pool kilomeetrit enne mäefinišit kätte. Sellegipoolest õnnestus Stuyvenil saada selga parima mägironija särk.

Eilse esimese etapi võitnud sprinter Mark Cavendish (Dimension Data) kaotas võitjale 1 minuti ja 45 sekundiga. Üldarvestuses kaotab nüüd liider Saganile Alaphilippe kaheksa ning Valverde kümne sekundiga. Touri soosikutest kaotavad nii Chris Froome (Sky), Nairo Quintana (Movistar) kui ka Fabio Aru (Astana) kollast liidrisärki kandvale Saganile 14 sekundiga, olles vastavalt viiendal, seitsmendal ja 11. positsioonil.

Ainus Touril sõitev eestlane Tanel Kangert (Astana) lõpetas täna 42. kohal, jäädes Saganist maha 17 sekundiga. Kokkuvõttes on Kangert 41. positsioonil (+0,31).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles