Rio olümpiale sõidavad Romanjuk ja Allikvee

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikvee
Martin Allikvee Foto: Joosepn Martinson

UJUMINE. Eile oli viimane päev, mil ujujad said ületada Rio olümpiamängude norme ning koguda FINA tabelisse punkte. Kuigi meie sportlased polnud eile õhtuks veel päris lõplikku kinnitust saanud, öeldi ujumisliidust Postimehele, et pääsme Riosse saavad Maria Romanjuk ja Martin Allikvee.

Kui mais Londoni EMile sõites oli meeste arvestuses olümpiakohas kinni Ralf Tribuntsov, siis kuu lõpus mängiti kaardid ümber ning Kaunases peetud Leedu meistrivõistlustel ujutud 200 meetri rinnuliujumise aeg 2.12,80 andis FINA tabelis kõrgema koha Allikveele. Tagantjärele tunnistas meie ujumistipp, et ta ei hakanud kohe Rio OMile mõtlema. «Alguses, kui selle aja ära ujusin, ei mõelnud kohe olümpiale. Aga mida lähemale see on tulnud, seda parem hakkab. Väga uhke tunne on. Eks iga normaalse sportlase unistus peaks olema olümpiale jõuda,» ütles Allikvee.

Ta lisas, et kuna pilet Riosse on olemas, ei jää kripeldama asjaolu, et koht saabus punktitabeli, mitte A-normi (2.11,66) ületamise abil: «Ujusin oma tulemuse ära. Võib öelda, et sel hooajal oleks olnud A-normi ületamine võimatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles