Northug: ma kardan Veerpalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug Tallinna lennujaamas.
Petter Northug Tallinna lennujaamas. Foto: Priit Simson

Täna Eestisse jõudnud Norra murdmaasuusaäss Petter Northug avaldas, et on praegu heas vormis, ent peab Otepää MK-etapil oma suureks konkurendiks kahekordset olümpiavõitjat Andrus Veerpalu.

«Kuna ma ei saanud hooaja alguses tervise tõttu võistelda, oli minu eesmärk Tour de Ski’iks vormi jõuda,» rääkis Northug Tallinna lennujaamas. «Tour de Ski’l läks minu vorm iga päevaga üha paremaks, nüüd olen ka veidi puhata saanud ja tunnen end hästi.»

Northug sõnas, et pole Otepääl kaks aastat käinud, seetõttu ootab ta võistlust pikisilmi. «Tean, et rada on raske ja loodan, et raja ääres on palju inimesi,» avaldas ta.

Vancouveri olümpial kaks kuldmedalit võitnud Northug prognoosis, et 15 km klassikasõidus on tema suur konkurent just eestlane Veerpalu. «Ma kardan teda,» sõnas norralane muheledes. «Usun, et see on sel hooajal esimene sõit, kus näeme Veerpalu heas vormis ja MMiks on ta juba kindlasti tipus.»

Norralanna Marit Bjørgen teatas, et loodab Otepääl naiste 10 km klassikasõidus vähemalt esiviisikusse jõuda. «Olen praegu päris heas vormis ja kuna ma pole ammu pikal distantsil võistelnud, ootan seda väga,» lausus Tour de Ski vahele jätnud Bjørgen, kes on sel hooajal võitnud viis MK-etappi. «Loodetavasti jõuan ka Otepääl poodiumile või siis vähemalt esiviisikusse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles