Eesti noored jätkavad Wimbledonil paarismänguturniiril

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Siimar.
Mattias Siimar. Foto: Urmas Luik

Juunioride Wimbledonil alustas Mattias Siimar (ITF 107) võistlust kvalifikatsiooniturniirilt ja mängis ennast kahe hea võiduga põhiringi. Kenneth Raisma (ITF 27) oli edetabeli alusel juba põhiringis. Paraku tuli mõlemal eestlasel leppida ülinapi kaotusega, edasi jätkatakse paarismänguturniiril.

Siimari vastaseks kvalifikatsiooni avaringis oli argentiinlane Fracisco Vittar (ITF 63). Mäng lõppes kahes setis eestlase kasuks numbritega 6:2, 6:1. Mängus, mis otsustas põhiringi pääsemise, kohtus Siimar ameeriklase Trent Brydega (ITF 64). Ülimalt tasavägises mängus suutis eestlane võita avaseti 6:4 ja teise tulemusega 7:5. Selle võiduga oli Siimar kindlustanud endale koha põhiringi tabelisse, kirjutas tennis.ee.

Wimbledoni noorteturniiri põhiringis oli seega kaks Eesti noormeest. Siimari vastaseks turniiri põhitabeli avaringis oli 4nda asetusega ungarlane Mate Valkusz (ITF 4). Siimar võitles küll hästi ja suutis mõlemas setis jõuda kiiresse lõppmängu, kuid paraku võitis Valkusz mõlemad. Teise ringi pääses ungarlane tulemusega 7:6(3), 7:6(1).

Kenneth Raisma (ITF 27) vastaseks oli tabelis 7nda asetusega austraallane Alex De Minaur (ITF 6). De Minaur võitis esimese seti 6:4 ja teise veelgi napimalt 7:5. Austraallase trumbiks oli serv. Esimesel servil võitis ta 84% punktidest. Huvitav statistiline näitaja oli ka geimide esimese punktiga seoses: kui Minaur võitis esimese punkti geimis, siis võitis ta ka 82% geimi.

Mõlemad Eesti noormehed jätkavad nüüd Wimbledonis paarismänguturniiril, kus Raismal on kreeklase Stefanos Tsitsipasega teine asetus ja Siimar mängib Hiina, Hong Kongi mängija Anthony Jackie Tangiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles