Lewis Hamilton on kindlalt tiimikorralduste vastu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

F1 sarjas on Mercedese meeskonna boss Toto Wolff sunnitud mõtlema tiimikorralduste jagamisele, kuna tema sõitjad on sel hooajal mitmel korral omavahel kokku põrganud. Valitsev maailmameister Lewis Hamilton omakorda teatas, et tema tahaks jätkata vanaviisi ehk ilma korraldusteta.

Viimati sattusid Mercedese mehed Hamilton ja Nico Rosberg omavahel kontakti möödunud nädalavahetusel Austria etapil, kui britt proovis sakslasest viimasel ringil mööduda. Kokkupõrke järel suutis Hamilton finišeerida küll esimesena, kuid Rosberg langes neljandaks ja Mercedes andis ära kaksikvõidu. Austria GP intsident polnud aga sel hooajal esimene kokkupõrge kahe Mercedese vahel: kui nii Austraalia kui Kanada etappidel olid omavahelised kontaktid väiksemad, siis Hispaania GP-l tabas meeskonda krahh, kui kohe stardis panid kaks kanget omavahel kokku ja pidid mõlemad katkestama.

Selline olukord on ajanud närvi mustaks tiimi juhil Toto Wolffil, kes teatas Austria etapi järel, et ei kavatse sellist ajuvabadust enam taluda ja kaalub tõsiselt tiimikorralduste jagamise plaani.

Hamilton omakorda teatas selle peale, et talle see mõte ei meeldi. «Kasvasin üles sooviga sõita võidu, kihutada koos parimatega ja olla ise parim seeläbi, et võidan parimaid,» rääkis Hamilton. «Me sõidame kiirusega 200 miili tunnis ja kõik arvavad, et meil ei tohiks kunagi probleeme tekkida? Kahtlen selles tõsiselt. Seetõttu loodan, et see (võidusõidu olukord- toim) ei muutu ja me saame jätkata võidukihutamist. See on lihtsalt minu aus arvamus,» selgitas valitsev maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles