Dopinguga vahele jäänud Seimi konkurent: kõik viitab sellele, et mu proov oli puhas (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev.
Aleksei Lovtšev. Foto: SCANPIX

Venemaa tõstja Aleksei Lovtšev, kes 2015. aastal meeste tõstmise üliraskekaalu MMil põrus dopinguga, rääkis Matš TV-le, et uute tõendite valguses paistab tema proov olevat puhas.

Lovtšev, kellele määrati mai keskel nelja-aastane võistluskeeld, kaebas otsuse edasi Rahvusvahelisse Spordiarbitraažikohtusse (CASi). Nüüd väitis venelane, et märkide järgi paistab, et ta saavutab võidu, sest tema proov olevat puhas.

«Esmakordselt võeti nii vere- kui uriiniproovid. Kui need laborisse jõudsid, oli seal peal juba märge, et selle proovi andja püstitas maailmarekordi,» kirjeldas Lovtšev tööd Montreali dopingulaboris, kus tema positiivset proovi testiti.

«Proove kontrolliti absoluutselt kõige suhtes, sealhulgas ka nende ainete suhtes, mis ei puuduta raskesporti. Kõik märgid näitavad praegu selles suunas, et mu proovid on puhtad: ei A- ega B-proovis pole keelatud aineid. Nüüd üritavad nad (Montreali labor- toim) minna võiduka lõpuni, sest kui meie suudaksime tõestada, et nad eksisid, siis võidakse neilt ära võtta akrediteering ja nad ei saaks Rios oma tööd teha ehk proove võtta. Aga nemad on sellele tööle peamised kandidaadid,» andis Lovtšev mõista, et tema puhul tehtud võimalik eksitus võib dopingulaborile valusalt kätte maksta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles