Kas NBA muutub kahe meeskonna liigaks?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Durant.
Kevin Durant. Foto: AFP/SCANPIX

KORVPALL. Esmaspäeva õhtul USAs ja väiksemal määral kogu maailma spordis tõelise tormi põhjustanud NBA staar Kevin Durant sai hetkega maailma üheks vihatumaks korvpalluriks. Kas asja eest, on eraldi küsimus. Ent tema liitumine Golden State Warriorsiga on kahtlemata pretsedenditu: kunagi varem pole sellise kaliibriga tegija appi läinud nii tugevale meeskonnale.

Warriors tegi aprillis NBA põhihooaja võitude rekordi ja oli paar nädalat tagasi väga lähedal teisele järjestikusele meistritiitlile, mängides finaalis Cleveland Cavaliersiga maha 3:1 eduseisu. USA meedia hinnangul oli kaotus Warriorsi jaoks mõnes mõttes isegi kasulik, sest võidu korral poleks 2014. aastal põhihooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Durant julgenud Golden State’i minna.

Pikalt Duranti ja teise superstaari, Russell Westbrookiga uhkustada saanud Oklahoma City Thunderi fännid on muidugi masenduses. Kuigi duo ei suutnud mitmesugustel põhjustel linnale meistritiitlit tuua, tundus Duranti jätkamine loogiline. Mai lõpus näidati hambaid Warriorsile endale ja mindi läänekonverentsi finaali 3:1 juhtima, ent neid tabas sama saatus, mis paar nädalat hiljem Golden State’i. Uuel hooajal oleks koos Durantiga tiitel igati reaalne olnud, aga Oklahoma City visiitkaardi liitumine senise suurima rivaaliga ei mahu paljudele siiamaani pähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles