Kettaheite kõrge tase ja eriline eelvõistlus

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter võistlusele eelnenud pressikonverentsil
Gerd Kanter võistlusele eelnenud pressikonverentsil Foto: Tairo Lutter

«Kuna kvalifikatsioon ei toimu klassikalises vormis, usun, et meil kõigil on selle võrra pingevabam ja mõnusam võistelda,» arutles kettaheitja Gerd Kanter päev enne Amsterdamis toimuvate Euroopa meistrivõistluste algust. Neljapäevane kettaheite eelvõistlus ei toimu olümpiastaadionil nagu enamik muid võistlusi, vaid on viidud linna südamesse Museumpleini väljakule, kohe Riikliku Kunstimuuseumi, Van Gogh’ muuseumi ja Stedelijki muuseumi kõrvale.

Koos Kanteriga asub neljapäeval võistlustulle ka Martin Kupper. Eilse seisuga ei olnud kumbki mees veel kvalifikatsioonivõistluse paika üle vaatamas käinud. «Minu jaoks on sellises kohas heitmine täiesti uus kogemus. Praegu me veel ei tea, kas saame enne võistlust seal ühe treeningu ka maha pidada. Sellega võib tulla logistilisi probleeme,» rääkis Kupper.

Kui staadionil peavad kettaheitjad publiku tähelepanu jagama koos paljude paralleelselt toimuvate aladega, siis Museumpleinil on just nemad õhtu staarid. «Kogu kohaletulnute tähelepanu on meil ja see on kettaheitjate jaoks väga mõnus olukord,» ütles olümpiavõitja Kanter. Tavapärasest tiitlivõistlusest on erinev ka kvalifikatsiooni algusaeg – kui üldiselt käiakse eelvõistlusel ringis hommikul kella kümne paiku, siis seekord on võistlus kohaliku aja järgi neljapäeva õhtul kell 16.35 (Eesti aja järgi kell 17.35). «See aitab kindlasti mõnel mehel magada. Hommikuse kvalifikatsiooniga võib kaasneda pinge, mis ei lase rahulikult uinuda. Nüüd võib rahus äratuskella hommikul kella kümneks panna,» arutles Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles