Kolm kanget odameest sihivad lõppvõistlust

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas (vasakult), Tanel Laanmäe ja Magnus Kirt arutavad asju Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamäega.
Risto Mätas (vasakult), Tanel Laanmäe ja Magnus Kirt arutavad asju Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamäega. Foto: Tairo Lutter

«Praegu on ilmselt parim vorm, mis mul kunagi olnud on,» tunnistas odaviskaja Tanel Laanmäe päev enne tänast Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonivõistlust. Tänavu visatud isiklik rekord 85.04 annab Euroopa hooaja edetabelis kaheksanda koha.

Kuigi vorm on elu parim, päris ilma probleemideta Laanmäe ettevalmistus sujunud pole. «Ma ei saa öelda, et olen sada protsenti terve, kuna reielähendajalihasega pole kõik täiesti korras ja see segab hoovõttu. Siiski on enesetunne väga hea ja tunnen, et vorm liigub ainult paremuse poole,» ütles Laanmäe, kes viskab täna Eesti aja järgi kell 18.05 algavas A-kvalifikatsioonigrupis. Kell 19.40 alustab B-grupp, kus starti lähevad Risto Mätas ja Magnus Kirt.

Suurte kogemustega Mätas elas paari nädala eest üle äreva hetke, kuna kolm korda opereeritud küünarnukk läks paiste ja sisse lõi halbu mälestusi toonud valu. «Tegin kuue päeva jooksul kolm välisvõistlust ning sellele järgnes Gustav Sule memoriaal. Seejärel andsin käele puhkust ja õnneks sai kõik siiski korda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles