Tiitlivõistlus, mis aitab olümpiaks valmistuda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta ja Rasmus Mägi
Ksenija Balta ja Rasmus Mägi Foto: Tairo Lutter

Täna Amsterdamis algaval kergejõustiku EMil on Eesti koondises koguni neli varem täiskasvanute tiitlivõistlusel medalini jõudnud sportlast. Neist 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi ja kettaheitja Gerd Kanter on ilmselt seegi kord eestlaste suurimad lootused. Mitmevõistleja Mikk Pahapill pole juba aastaid oma parimate päevade tasemeni küündinud, kaugushüppaja Ksenija Balta jaoks tähendab EM aga uut tulemist suvistele tiitlivõistlustele.

Kergejõustiku EMist on saanud Eesti kergejõustiklaste jaoks jõukohane jõuproov. Ainuüksi täna on stardis koguni 13 Eesti sportlast. Peale mainitud neliku tasub suurt tähelepanu pöörata ka eestlaste odaviske kolmikule ja kümnevõistlusele.  

Kaks suve tagasi Zürichi EMil hõbeda võitnud Mägi jaoks on tänavune EM vaheetapp augustis Rio de Janeiros toimuvateks olümpiamängudeks. Ta nentis, et paratamatult röövib olümpia selle aasta EMilt mastaapsust, ent siiski on see suurvõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles