Iljuštšenko: mul napib hüppamiseks jõudu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: Liis Treimann

Pärast lapse sündi tippsporti naasnud kõrgushüppe Eesti rekordinaine Anna Iljuštšenko peab Amsterdami EMil enda peamiseks eesmärgiks Rio olümpia normi alistamist. Selleks peab ta ületama vähemalt 1.93. See aga tähendab omakorda seda, et Iljuštšenko peab kindlasti pääsema lõppvõistlusele, sest kvalifikatsiooni normiks on 1.92. 

Iljuštšenko tõdes, et olümpia normi jahtimine avaldab juba oma mõju ning vajaliku kõrguse ületamine on peas kinni. «Iga võistlus on erinev – mõnikord jalg viskab, mõnikord jälle mitte…» nentis ta ning lisas, et oma jälje jätab ka füüsiline vorm. «Mul ei ole jõudu. Hooaja eel ei jõudnud ma teha tavapärast tugevat põhja. Seepärast pean ennast võistluses kulutama võimalikult vähe. Katseid raisata ei tohi!»

Kuigi naiste kõrgushüppes pole tänavu supertulemusi sündinud, hindab Iljuštšenko EMi taset ühtlaselt kõrgeks. «Keskmiselt tugeval tasemel hüppajaid on palju. Lõppvõistlusele pääsemiseks tuleb ilmselt kvalifikatsiooni norm ületada,» ennustas ta.

Naiste kõrgushüppe eelvõistlus algab kolmapäeval kell 12.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles