Pistoriuse kohtusaaga sai lõpplahenduse (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Aafrika Vabariigi proteesjalgadega kergejõustiklane Oscar Pistorius mõisteti kuueks aastaks vanglasse.

Pistoriuse karistus hakkas kehtima koheselt pärast kohtuotsust ning mees viidi kohtusaalist otse vanglasse. Nii süüdistajal kui kaitsjal on võimalik otsus veel edasi kaevata. Maksimaalne karistus, mis Pistoriusele võiduks määrata, oli 15-aastane vangistus.

Esimese parasportlasena olümpiamängudel võistelnud Pistorius on juba ühe aasta eelnevalt määratud karistusest vangistuses viibinud. Kui algselt mõisteti sportlane süüdi tahtmatus tapmises ning teda karistati viieaastase vangistusega, siis täna lõpplahenduse saanud kohtusaaga käsitles Pistoriuse kaasust kui mõrva.

Jooksja tulistas 2013. aasta veebruaris oma kodus läbi vannitoa ukse seal viibinud Reeva Steenkampi, väites hiljem, et pidas naist majja tunginud murdvargaks. Prokurör kaebas aga mullu tehtud kohtuotsuse edasi, nõudes Pistoriusele tahtliku tapmise eest rängemat karistust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles