Spoti BMX krossi võistkond esindab Eestit Euroopa meistrivõistlustel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMX-kross
BMX-kross Foto: SCANPIX

Eelmise nädala pühapäeval Tartus BMX krossi Eesti meistriteks kroonitud Graig Milan Meriloo, Karl Lausing ja Ketlin Tekkel võtavad koos oma lätlasest treeneri Klavs Lisovskisega ette sõidu Itaaliasse, et astuda Eesti eest võistlustulle Veronas peetavatel Euroopa meistrivõistlustel. Spoti võistlejatega liitub ka rattaklubi Velo sportlane Miina Ojasild.

Võistkonnaga sõidab kaasa elamusspordikeskuse Spot of Tallinn looja Mait Meriloo, kelle poeg Graig Milan jõudis mullu peetud Euroopa meistrivõistlustel poolfinaali. «Graig on alaga tegelenud tänaseks kuus aastat, Karl ja Miina umbes neli. Viimane on väga andekas tegija, kes professionaalse toe lisandudes võib teha veel suuri tegusid. Peamine on noortele võimalus anda, et nad saaksid rahvusvahelises konkurentsis kogemusi omandada ning läbi selle areneda,» ütles Meriloo.

«Kui Eesti meistrivõistlustel osales igas klassis sõltuvalt vanuses kümme kuni kakskümmend sõitjat, siis Veronas võib see arv vanuseklassi kohta olla isegi kuni 150. Iga riik saab välja panna viis parimat, korraldajad veidi rohkem. Kohal on BMX krossi eliit ning usun, et Spoti võistkond saab seal väga väärtusliku õppetunni ning kindlasti ka häid kontakte ala arendamiseks Eestis,» lisas ta.

Spoti võistkonna eest läheb võistlustulle noorte lätlasest treener Klavs Lisovskis, kelle unistuseks on meistritiitel Eestisse tuua. «Lisovskis on endine BMX krossi tippsõitja, kes treenib täna eestlasi ning koolitab instruktoreid. Näen, kuidas näiteks Karl Lausing on tema käe all väga palju muutunud, ma ei räägi ainult oskustest, aga ka üleüldisest suhtumisest. Enne oli ta lihtsalt väga täis noormees, kuid nüüd võtab oma treeninguid üha tõsisemalt, mõtleb kaasa, analüüsib ning tahab areneda,» rõõmustas Meriloo ja lisas, et Klavs on enne võistlus Itaalias noortega väga suure töö ära teinud. «Kui muidu treenitakse kolm või neli korda nädalas, siis viimasel ajal harjutatakse pea iga päev. Lisaks tehnika õppimisele tehakse palju toetavat üldfüüsilist ja aeroobset treeningut.»

 BMX kross on Eestis alana üsna noor, kuid Meriloo arvates ideaalne kogu perega harrastamiseks. “Spotis käib harjutamas kuskil paarkümmend sõitjat vanuses viis kuni viiskümmend, lapsed ja lapsevanemad kõrvuti. Euroopa meistrivõistlustel on näiteks lausa eraldi vanuseklass üle 45aastastele, nii et saab ka koos lastega võistemas käia. Üha suuremat populaarsust kogub see ka erinevate rattaklubide seas, näiteks Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi juures veab BMX krossi trenne Caspar Austa ning arvukalt tuleb rattureid juurde nii Rein Taaramäe rattaklubist kui erinevatest klubidest üle kogu Eesti.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles