Tudengite rannavolle MM stardib Pärnus juba nädala pärast

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak treeninglaagris.
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak treeninglaagris. Foto: Erakogu

Järgmisel kolmapäeval, 13. juulil algab Pärnus Eesti selle suve suurim rannavõrkpalli pidu, kui stardivad üliõpilaste maailmameistrivõistlused. Tudengite rannavolle MM kestab Eesti suvepealinnas pühapäeva, 17. juulini.

Rahvusvahelise Üliõpilasspordi Föderatsiooni (FISU) egiidi all toimuvate üliõpilaste MM-ide seast populaarseimale ning atraktiivseimale võistlusele on oodata 32 maailma paremat üliõpilaspaari nii meeste kui naiste arvestuses. Mastaapse võistluse ülekanded jõuavad korraldajate ja FISU koostöös ka Eurospordi kanalile.

«Üliõpilaste MM-i korraldamine on suur väljakutse, ent samas ka suur au. Eesti Võrkpalli Liidule ja Eesti Akadeemilisele Spordiliidule annab tiitlivõistluse läbiviimine juurde ühe olulise kogemuse, korraldamaks maailmatasemel spordivõistlusi,» lausus Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur. «Ühtlasi on üliõpilaste MM heaks võimaluseks populariseerida rannavõrkpalli arengut Eestis,» lisas ta.

MM-i peasponsori, Credit24 Eesti juhi Mihkel Karu sõnul on ettevõte harrastustasemel võrkpalli juba pikka aega toetanud. «Harrastajate tase on teinud silmnähtavaid edusamme ning võrkpall on järk-järgult populaarsemaks muutunud. Meil on väga hea meel, et saame toetada ka suvepealinnas toimuvat maailmatasemel võistlust, kus astuvad üles oma ala parimad üliõpilased. Loodan, et pealtvaatajates tekitab kõrgetasemeliste kohtumiste jälgimine soovi ka ise varbad liivaseks teha ning sõpradega rannavollet mängima minna,» lisas Karu.

Kodupubliku ees asuvad medalijahile nii naiste- kui meesteturniiril kolm Eesti paari. Neist nimekaimad on Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar, kes on sel hooajal korduvalt kaasa löönud ka MK-sarja etappidel ja võistlesid jaanipäeval Norras toimunud Kontinentaalkarikasarja finaaletapil olümpiapääsme nimel. «Tegemist on väga kõrgel tasemel turniiriga ja võimalus mängida MM-il kodupubliku ees on puhas rõõm. Vollesõpradele on see tõeline maiuspala ja mis saaks olla parem, kui see kõik koju kätte tuuakse,» rääkis Tiisaar. Eestit esindas ta ka kaks aastat tagasi toimunud eelmisel tudengite MM-il, kui koos Martti Rosenblatiga saadi Portugalis seitsmes koht.

Sügisest Tiisaarega koos rannavõrkpallile keskendunud Kusti Nõlvak lisas: «Mul on väga hea meel, et üle pika aja toimub Eestis ka üks rannavõrkpalli suurturniir, mis koondab suvel võrkpallisõpru ja aitab kaasa ala populariseerimisele. Üliõpilaste MM on meie hooaja kalendris väga olulisel kohal ja soovime oma toetajatele ning fännidele kindlasti ka head tulemust näidata.»

Aastal 2008 Hamburgis toimunud üliõpilaste MM-ilt teenisid meie naispaarid kaksikvõidu. Maailmameistriteks krooniti Mari-Liis Graumann ja Natalja Bratuhhina, hõbemedali pälvisid Kadri Puri ja Polina Bratuhhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles