Video: Greg van Avermaet võitis etapi ja tõusis Touri liidriks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greg van Avermaet
Greg van Avermaet Foto: SCANPIX

Tour de France’i esimese tõsise mägietapi, 216 km pikkuse distantsi, võitis Greg van Avermaet. Jooksikute gruppi kuulunud BMC rattur sõitis üksinda eest ära umbes 17 km enne lõppu.

Finišis edestas 31-aastane belglane kaasmaalast Thomas De Gendti (Lotto-Soudal) 2.34 ja poolakat Rafal Majkat (Tinkoff) 5.04-ga. 41 aastat tagasi võidutses Le Lioranis samuti belglane, Michel Pollentier – seega on nimetatud suusakuurortis esikoha saanud ainult Belgia ratturid, kirjutas rattauudised.ee.

Van Avermaeti saavutust ei saa pidada üllatuseks, sest mees on tänavu võitnud Tirreno-Adriatico velotuuri ning Omloop Het Nieuwsbladi ja Gullegem Koerse ühepäevasõidu.

Finišijärgses intervjuus tunnistas päevakangelane, et päeva alguses polnud eesmärk jooksikutega eest ära sõita ning veel vähem räägiti etapivõidust ja kollasest särgist. «See on parim päev minu elus,» lausus van Avermaet.

Kokkuvõttes edestab uueks üldliidriks kerkinud van Avermaet Julian Alaphilippe’i (Etixx-QuickStep) 5.11 ja Alejandro Valverdet (Movistar) 5.13-ga.

Tanel Kangert (Astana) sai täna 39. koha (+8.17) ja asub kokkuvõttes 32. positsioonil (+8.44).

Homme on kavas sile etapp (190,5 km) sprinteritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles