Vägev viimane katse viis Balta lõppvõistlusele! (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia

Kergejõustiku EMil Amsterdamis hüppas Ksenija Balta eelvõistlusel kaugust 6.64 ja pääses kogu eelvõistluse 3. tulemusega lõppvõistlusele! Kvalifikatsiooni normiks olnud 6.60 oligi jõukohane vaid kolmele naisele. 

Balta tuli seejuures välja väga raskest olukorrast. Kahe esimese katsega oli tal kirjas 6.32, mis jätnuks ta lõppvõistluselt välja. Balta suutis aga keerutavas tuules ennast otsustaval hetkel koguda ja hüppas vägeva tulemuse. 

«Olnuksin väga pettunud, kui ma poleks suutnud lõppvõistlusele jõuda. Mul poleks olnud ebaõnnestumise kohta midagi ütelda,» sõnas Balta. «Nüüd sain aga positiivse emotsiooni. Olgem ausad, kvalifikatsioon ei ole kunagi olnud minu lemmik.»

Eelvõistluse parim oli 6.90 hüpanud serblanna Ivana Spanovic. Balta ette mahtus ka Saksamaa esindaja Malaika Mihambo (6.76). 

Võistluse käik: 

3. katse: Balta hüppab 6.64 ja pääseb lõppvõistlusele!

2. katse: Balta astub üle. Nüüd on olukord tema jaoks juba kriitiline, sest kahe grupi kokkuvõttes asub ta 16, kohal. Samas on lõppvõistklusele pääs kõigest mõne sentimeetri kaugusel. Kolmas hüpe otsustab kõik. 

1. katse: Balta hüppab 6.32 ja läheb hetkel kokkuvõttes 5. kohale. Keerutavates tuuleoludes on esialgu palju üleastumisi. 

Võistlus on alanud. Balta on oma grupi 11. hüppaja. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles