Masendav seeria jätkub: Flora kaotas Meistrite liigas Gibraltari esiklubile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistri FC Flora ja Gibraltari parima klubi Lincoln Red Impsi kohtumine Meistrite liiga eelringis.
Eesti meistri FC Flora ja Gibraltari parima klubi Lincoln Red Impsi kohtumine Meistrite liiga eelringis. Foto: Tairo Lutter

FC Flora jalgpallimeeskonna lootus, et eurosarjas suudetakse pärast 2006. aastat ehk seni viimast – ja ühtlasi klubi ajaloo ainsat – korda teise ringi jõuda, kustus Gibraltaril. Avamängu nädala eest kodus 2:1 võitnud Flora kaotas korduskohtumise FC Lincoln Red Impsile 0:2 ja pidi kahe mängu kokkuvõttes seega tunnistama vastaste 3:2 paremust.

Eurosarjades kokku tervelt 22 hooajal mänginud, ent vaid eelmainitud 2006. aastal avaringis Oslo Lynist jagu saanud ja teise ringi jõudnud Flora jäi täna kaotusseisu 15. minutil, kui väravavaht Mait Toom põrkas kokku kaitseliini taha söödu saanud vastasega ja Luksemburgi kohtunik määras penalti.

Ehkki Toom sai olukorras ise vigastada ja teda arstiti mitu minutit, sai ta mängu jätkata. Joseph Chipollina penalti suuna aimas ta küll ära, kuid tõrjuda madalat ja teravat lööki ei suutnud. Teisel poolajal tabasid väljakuperemehed veel ka latti ning lõplikult pandi mängule punkt 79. minutil, kui Antonio Calderon lõi teise värava.

Gibraltari meisterklubi läheb nüüd teises kvalifikatsiooniringis kokku Šotimaa suurklubi, 47 korral riigi meistriks tulnud ja 1967. aastal ka Euroopa Meistrite liiga eelkäija ehk Meistrite karika võitjaks kroonitud Glasgow Celticuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles