Lionel Messi kaebab kohtuotsuse edasi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: EMILIO MORENATTI/AP

Eile 21 kuuks vangi mõistetud Barcelona ründaja Lionel Messi kaebab talle määratud kohtuotsuse edasi.

Kuigi Hispaania seadused näevad ette, et Messi ei pea reaalselt vanglasse minema, kuna kõik alla 24 kuused vanglakaristused määratakse Hispaanias tingimisi, otsustas Messi kohtuteed jätkata. Lisaks vanglakaristusele määrati talle ka kahe miljoni euro suurune rahatrahv. Jalgpalluri isale Jorgele määrati aga 1,5 miljoni euro suurune trahv. Mõlemad mehed leiti süüdi olevat nelja miljoni euro suuruses maksupettuses.

«Karistus ei ole õiglane ning oleme enesekindlad, et suudame edasi kaevates näidata, et meil on õigus. Meil on üsna suur võimalus, et edasi kaebamine õnnestub,» rääkis Messi advokaat mõned tunnid pärast eilset kohtuotsust.

Kuigi Messi rääkis kohtus, et ei teadnud maksupettusest midagi, maksis ta vabatahtlikult 2013. aasta augustis Hispaaniale viis miljonit eurot ehk riigile saamata jäänud maksud pluss nende intressid. BBC andmetel jalgpalliga 36 miljonit eurot aastas teenivale Messile avaldas toetust ka tema koduklubi Barcelona.

«Avaldame täielikku toetust nii Leo Messile kui tema isale. Klubi hinnangul on Messi oma vea Hispaania maksuameti ees juba parandanud ning seega ei saa olla selle eest kriminaalselt vastutav,» oli Barcelona toetusavalduses kirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles