UFC üks suurimaid staare põrus juubelivõistluse eel dopinguga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jon Jones
Jon Jones Foto: John Locher/AP

UFC 200 ürituse peamatši üks osapool Jon Jones on andnud võistlusväliselt positiivse dopinguproovi.

Jones'i positiivseks osutunud proov on võetud 16. juunil. UFC avaldas eile teate, et on seoses USA Antidopingu märgukirjale mehe võistluskaardilt eemaldanud. See tähendab, et Jonesi ja Daniel Cormieri matši asemel on 9. juulil toimuva võistluse põhisündmus raskekaallaste Brock Lesnari ja Mark Hunti võitlus.

Jonesil on talle määratud võistluskeeldu võimalik ka edasi kaevata ning lasta avada B-proov, kuid UFC 200 võistluskaardile ta tagasi ei pääse. Kui mehe dopingutarvitamine leiab kinnitust ka B-proovi kaudu, ootab teda kaheaastane võistluskeeld.

Oma profikarjääri jooksul on Jones vabavõitluses teeninud 23 võitu ning ühe kaotuse. Eile avalikustatud juhtum on justkui ajaloo kordumine, sest möödunud aastal jäi UFC sarja meistrivööd omav Jones samuti enne matši Cormieriga dopinguproovis vahele. Toona tulid proovi tulemused aga avalikuks alles pärast matši ning kuna tegemist oli võistlusvälise prooviga jäi tema võit Cormieri üle kehtima. Tol korral patustas Jones kokaiiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles