Venemaa loodab saada olümpiale 410 sportlast

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko.
Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Venemaa olümpiakomitee (ROK) kavatseb esitada 21. juulil  avaldused, et saada Rio de Janeiro olpümpiamängudele 410 sportlast võistlema, sõnas spordiminister Vitali Mutko neljapäeval.

Mutko sõnul valmistub hetkel olümpiaks 620 sportlast. «320 atleeti said litsentsid. Me oleme ootaval seisukohal seoses kergejõustiklastega,» ütles minister. Juuni keskel otsustas Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) hoida jõus Venemaa liikmelisuse peatamist. Nende tegevus peatati eeldusel, et vene kergejõustiklased oleks sobimatud Rios võistlemiseks.

Ent olümpia tippkohtumisel otsustati, et sportlased pole süüdi antidopingu rikkumistes, mistõttu lubati neil võistelda Brasiilias Venemaa lipu all. Spordi Arbitraažikohus (CAS) teatas esmaspäeval Lausanne’is, et IAAFi ja Venemaa olümpiakomitee vaheline kohtuprotsessi otsus kaldub sportlaste kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles