Rasmus Mägi olümpia peaproov lõppes valusalt

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter

Rasmus Mägi tulemus kergejõustiku EMil Amsterdamis oli paras šokk. Kaks suve tagasi 400 m tõkkejooksus EM-hõbeda võitnud Mägi pääses Amsterdamis otse poolfinaali, kuid leppis oma jooksus kolmanda kohaga ja peab tänast finaali tribüünilt vaatama. Aeg 49,50 polnud samuti see, mida Mägi Rio olümpiahooaja nii-öelda vahetiitlivõistluselt ootas. 

Pärast jooksu oli Mägi silmanähtavalt löödud. Nagu ikka pärast ränka pingutust võttis intervjuude tsooni jõudmine tal aega ja enda kogumiseks pidi ta mitu korda kükitama. Seejuures suutis ta aga säilitada mehisust ning juhtunu tagamaid kainelt analüüsida.

Peamine järeldus oli see, et küsimus polnud kehvas jooksuvormis, vaid taktikalises eksimuses. Finišisirgele liidrina tulnud tartlane lasi lõpus kaks konkurenti mööda. Ta ei pääsenud edasi ka ajaga ja kokkuvõttes pidi leppima EMil kümnenda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles