Nõmme Kalju tegi imet ja pääses eurosarjas teise eelringi

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme Kalju jalgpalliklubi näitas täna Euroopa liiga esimese eelringi korduskohtumises, et vajadusel osatakse raskest seisust välja tulla. Kalju alistas koduväljakul 4:1 leedulaste Trakai ja pääses koondtulemusega 5:3 teise eelringi.

Seeria avamängu oli Trakai võitnud koduväljakul 2:1 ning ka täna asusid leedulased Tallinnas 14. minutil David Aršakyani tabamusest juhtima. Teisel poolajal näitas Kalju aga sisu. 66. minutil viigistas seisu Jorge Rodrigues, 69. minutil viis nõmmekad juhtima Andrei Sidorenkov ning 87. ja 90.+2. minutil vormistas lõppseisu Tarmo Neemelo.

Kalju on nüüd eurosarjas neljandat suve järjest suutnud enda esimese vastase maha murda. 2014. aastal alistati Meistrite liiga teises eelringis Soome meister HJK kahe mängu kokkuvõttes 2:1.

2015. aastal alistati Euroopa liiga esimeses eelringis Islandi tiim Fram 3:2. Eelmisel aastal oldi aga Euroopa liiga esimeses eelringis kahe mängu summas 1:0 üle Kasahstani tipptiimist Aktobe.

Kalju jätkab nüüd euromängudega järgmisel nädalal, kui Euroopa liiga teises eelringis minnakse vastamisi Iisraeli tiimi Haifa Maccabiga. Avamäng on 14. juulil Iisraelis ja kordusmäng 21. juulil Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles